Ispiši ovu stranicu

Kajkić: Nadležne službe odugovlačile su istragu i pokušale zataškati Dekanićevu prometnu nesreću

Kajkić: Nadležne službe odugovlačile su istragu i pokušale zataškati Dekanićevu prometnu nesreću Foto: Marija Molnar

Konferenciju za medije na temu uhićenja župana Damira Dekanića održao je nezavisni vijećnik u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije Nikola Kajkić, naglašavajući da su nadležene službe odugovlačile istragu i pokušale zataškati incident s prometnom nesrećom u kojoj je prije godinu dana Dekanić sudjelovao. Kajkić je ustvrdio kako su mu anonimno, pretpostavlja, policajci i građani dostavljali dokumente koje je zaprimio i USKOK te da kaznena prijava protiv župana i ostalih uhićenih u ovom slučaju sadrži gotovo 70 posto navoda iz tih anonimnih dopisa policije i građana.

- USKOK je sve prijave građana primio i očito procesuirao. Da nije bilo građana ne bi došlo do ovog stadija postupka, Na to ukazuje nekoliko činjenica, prije svega to da je sve jako dugo trajalo i da su građani nekoliko puta izravno USKOK-u slali imena svjedoka, video zapise i neke druge dokaze o ovom slučaju, odnosno postupili su iz građanske dužnosti – istaknuo je Kajkić, pokazujući okupljenim novinarima uvećane kopije tih anonimnih dopisa.

 

Kajkic dokumenti Marija molnar 2023

Između ostaloga, Kajkić je iz dopisa građana USKOK-u pročitao neke detalje poput onoga da policija na mjestu nesreće nije upisala niti jednog svjedoka iako ih je bilo šest do osam te da je na alkohol testiran suvozač što se inače ne radi.

- Također, 26.svibnja 2022. ministar je poslao unutarnju kontrolu u vukovarsko-srijemsku policiju, a koja je utvrdila da nema nepravilnosti u postupanju nakon nesreće. To je sprega politike i policije – izjavio je Kajkić.

Tvrdi i da je Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima nekoliko dana nakon nesreće naredilo očevid i da im se dostave sva pismena.

- Radili su ispis poziva i utvrdili da je Dekanić više puta zvao načelnika policije u noći nesreće i da su razgovori trajali nekoliko minuta – rekao je Kajkić, dodavši i da odgovornost za postupanje uhićenih policajaca snosi onaj tko im je naredio da tako postupe.

Podsjetimo, istražni sudac Županijskog suda u Osijeku odredio je jednomjesečni istražni zatvor za vukovarsko-srijemskoga župana Damira Dekanića i još četvero okrivljenika koje Uskok tereti za nekoliko kaznenih djela – trgovanje utjecajem, zlouporabu položaja i ovlasti te pomaganje u tim nedjelima, a vezanima za Dekanićevu prometnu nesreću od prije godinu dana.

Pročitano 399 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar