Ispiši ovu stranicu

Pavliček upozorio na drastično poskupljenje vode u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Pavliček upozorio na drastično poskupljenje vode u Vukovarsko-srijemskoj županiji Foto: Arhiva HRV

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček upozorio je u srijedu u Saboru na drastično poskupljenje vode u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozvavši premijera i ministra gospodarstva da reagiraju isto kao što su to učinili zbog najave povećanja cijene vode u Gradu Zagrebu.

- Od 1. veljače došlo je do poskupljenja vode u Vinkovcima, Otoku te 15 općina Vukovarsko-srijemske županije koje pokriva vinkovački vodovod i kanalizacija u ukupnom iznosu od 30 posto - rekao je Pavliček tijekom slobodnoga govora.  

Prilikom uspoređivanja računa za vodu iz Vinkovaca i Zagreba naglasio je kako onaj iz Vinkovaca, na deset kubika vode iznosi 29 eura sa svim davanjima (2,9 eura po kubiku), a u Zagrebu je račun za sedam kubika vode 16,7 eura (2,3 eura po kubiku). Upozorio je kako ova usporedba jasno pokazuje da je za 60 centi voda skuplja u Vukovarsko-srijemskoj županiji u odnosu na vodu u Zagrebu u kojem je najviša prosječna neto plaća. Pri tome, u Vukovarsko-srijemskoj županiji je neto plaća za 14 posto niža od prosjeka zemlja te čak za 35 posto od Grada Zagreba.

- Ovdje nisam čuo premijera Andreja Plenkovića ili ministra Davora Filipovića da prozivaju aktualnu gradsku vlast i gradonačelnika Vinkovaca zbog drastičnog poskupljenja cijene vode. Ipak se radi o stranačkim kolegama, pa nije red da diramo svoje - naglasio je te pozvao premijera i ministra da svojim autoritetom 'prisile' Skupštinu društva da smanji cijene vode.    

Pročitano 273 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI