Ispiši ovu stranicu

Župan Dekanić posjetio senzornu sobu vukovarske bolnice

Pacijenticama je župan čestitao Dan žena i darovao ruže Pacijenticama je župan čestitao Dan žena i darovao ruže Milan Paun

 Župan Damir Dekanić posjetio je Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar.

Obišao je senzorne sobe Odjela fizikalne medicine, rehabilitacije i reumatologije u čijem je uređivanju i opremanju sudjelovala i Vukovarsko-srijemska županija.

- Kada je riječ o najmlađima i najmanjima, onima koji su u potrebi, županija uvijek ima senzibiliteta. Vodimo računa da djeci omogućimo pravilan razvoj i što raniju dijagnostiku jer ranom dijagnostikom možemo prevenirati puno stvari uz pravodobne i stručne terapije. I u vukovarskoj i vinkovačkoj bolnici imamo ove programe te nastojimo u cijeloj županiji imati što bolju zdravstvenu njegu stanovnika– rekao je Dekanić.

Ravnatelj bolnice Anto Blažanović rekao je da je uređivanje i opremanje senzorne sobe trajalo svega četiri mjeseca u suradnji s roditeljima i liječnicima.

Marko Samardžić Ilić, voditelj Odjela fizikalne medicine rehabilitacije, kaže da su razvojni poremećaji kod djece sve učestaliji zbog suvremenoga načina života pa se ta djeca ne mogu igrati ni kretati se poput ostale djece.

- Što se ranije krene s neurorazvojnom rehabilitacijom, bolji su rezultati, a neke se stvari mogu prevenirati te djeci olakšati razvoj. Soba je opremljena. Sve više nam dolaze djeca stara između tri i sedam godina. Sa svakim se radi prema potrebama i procjeni, a roditelji dobivaju upute što mogu kod kuće vježbati s djecom – rekao je Samardžić Ilić.

Ivana Mandarić Ondrašek iz Vukovara majka je dječaka Jana koji jednom tjedno koristi usluge senzorne sobe.

- Jan s dvije godine nije govorio niti se odazivao na ime. Dijagnosticirane su mu određene teškoće u razvoju i započeli smo terapije, no kada je navršio tri godine, pojavio se problem jer vukovarska bolnica nije bila opremljena za rad s djecom starijom od tri godine pa smo se morali prijaviti za liste čekanja u Slavonskom Brodu ili Osijeku. Odlučila sam inicirati opremanje naše bolnice, tražila sam donacije i uspjeli smo uz potporu Vukovarsko-srijemske županije. Jan dolazi jednom tjedno vježbati i dobro napreduje tako da je sada u granicama djece svoje dobi – rekla je Mandarić Ondrašek.

Župan je u posjet bolnici došao s ružama te čestitao Dan žena.

U vukovarskoj bolnici radi 675 zaposlenika.

Pročitano 303 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun