Ispiši ovu stranicu

Poziv na predavanje "Specifičnosti moždanoga udara u žena"

Nacionalna memorijalna bolnica "dr. Juraj Njavro" Vukovar Nacionalna memorijalna bolnica "dr. Juraj Njavro" Vukovar Foto: Valerija Lozančić

U povodu Dana crvenih haljina, koji se u svijetu tradicionalno održava prvoga petka u veljači, u petak s početkom u 14 sati u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „dr. Juraj Njavro” Vukovar održat će se predavanje na temu „Specifičnosti moždanoga udara u žena”.

Cilj je podići svjesnost o moždanome udaru kod žena od kojega u našoj zemlji svake godine umire više žena nego od raka dojke, unatoč stalno prisutnim upozorenjima na čimbenike rizika.

- Od 2019. godine kada smo prvi put u Vukovaru organizirali akciju pod nazivom „Nosi crveno” nastojimo svake godine obilježiti taj dan, upozoriti žene da brinu o svome zdravlju, da preveniraju pojavu bolesti krvih žila pa tako i moždanoga udara. Ove godine, točnije u petak 3. veljače 2023. godine u edukacijskoj dvorani Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro” Vukovar mlada doktorica specijalizantica Marina Popović održat će predavanje pod nazivom „Specifičnosti moždanoga udara u žena” gdje će prisutnima biti pojašnjeno koje su razlike moždanoga udara kod žena i muškaraca i što se može napraviti, a može se puno toga, kako bismo spriječili da dođe do moždanoga udara – pojasnila je doktorica neurologinja Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro” Vukovar Sanja Svalina.

Predavanje je otvoreno za javnost.

Pročitano 227 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI