NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Gospodarski centar Osijek otvara se u travnju

Gospodarski centar Osijek otvara se u travnju Foto: Osječko-baranjska županija

Gospodarska slika Osijeka i Osječko-baranjske županije ove se godine značajno mijenja, čak i vizualno. Na ulazu u Osijek, na gradilištu uz S-cestu, koja spaja zapadni i južni dio grada, u tijeku su završni radovi na objektu Zgrade I. Gospodarskog centra u Osijeku, a radove su obišli osječko -baranjski župan Ivan Anušić, zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin te saborska zastupnica Nataša Tramišak.

Naime, riječ je o projektu koji će osigurati adekvatan objekt za održavanje sajmova i izložbenih manifestacija, ali isto tako i za organizaciju konferencija, kongresa, poslovnih susreta i ostalih poduzetničkih i poslovnih aktivnosti. Župan Anušić je prilikom obilaska istaknuo iznimnu važnost ovoga projekta.
- Projekt Gospodarskog centra se provodi dvije godine, uskoro će biti završen i vrlo vjerojatno bit će otvoren već ovog travnja kada će u novom sajamskom prostoru biti održan ovogodišnji Osječki proljetni sajam. Podsjećam da je ovo projekt kojeg Osječko-baranjska županija provodi u partnerstvu s Gradom Osijekom te Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU. Osnovni cilj ovog reprezentativnog projekta je razvoj gospodarstva na području naše županije, ali i istoka Hrvatske. Nakon završetka ove I. faze, planirana je i II. faza u kojoj će se izgraditi poslovni toranj te zatvorene hale, ali već ovaj izgrađeni objekt s gotovo 5.000 m2 zatvorenog prostora pruža priliku organiziranja različitih sajmova i drugih gospodarskih aktivnosti. Osječko-baranjska županija preuzima odgovornost i vođenje ovog objekta što znači da tvrtka Osječki sajam prelazi u tvrtku Gospodarski centar Osječko-baranjske županije u kojoj će se nastaviti razvijati dosadašnje aktivnosti, s naglaskom na njihovu nadogradnju i obogaćivanje dodatnim sadržajima - rekao je župan Ivan Anušić.

Površine gotovo 5000 četvornih metara, prostor je zamišljen kao multifunkcionalan, s mogućnošću prilagodbe veličini i zahtjevima događanja. Dragan Vulin, zamjenik osječkog gradonačelnika rekao je kako je riječ o impresivnom zdanju.
- Radimo zajedno, ali Županija je vodeći partner, a Grad Osijek je partner u projektu. Županija je preuzela i odgovornost za tvrtku Osječki sajam te će se svi budući sajmovi u Osijeku odvijati na ovom prostoru pod upravom i koordinacijom Osječko-baranjske županije, a naravno, Grad Osijek i tu ostaje pouzdan partner. Ovaj objekt doprinijet će osnaženju gospodarstva na području grada Osijeka, cijele Osječko-baranjske županije i šire jer će i sam ovakav prostor i kvalitetna infrastruktura sigurno privući nove sajamske manifestacije i događaje - rekao je Vulin.

Saborska zastupnica Nataša Tramišak naglasila je kako će i županija i grad Osijek kroz ovaj projekt imati priliku kreirati nove gospodarske priče.
-
Riječ je o novom sajamskom prostoru na komu će se prezentirati ne samo postojeće gospodarstvo, prilike i resursi nego i stvarati uvjete za dolazak novih gospodarstvenika na područje Osječko-baranjske županije. Konačno je stvoren jedan reprezentativan i respektabilan prostor, a vjerujem da će nastavak projekta i realizacija II. faze pokazati da grad Osijek može biti gospodarski predvodnik ne samo Osječko-baranjske županije, što već je, već i šireg prostora - istaknula je Tramišak.

Zgrada novog sajamskog prostora, čiji se dovršetak očekuje do travnja ove godine, projektirana je na principu održive gradnje i zaštite okoliša korištenjem obnovljivih izvora energije te na principu gotovo nulte energije u zgradama. Objekt će imati dvije etaže. Sam izložbeni prostor bit će smješten u prizemlju, a uz njega se također nalaze četiri multifunkcionalne dvorane za poslovne sastanke i prezentacije, te druge događaje i popratne aktivnosti. Kat je namijenjen za uredske prostore.

Pogodnost lokacije za gospodarske sadržaje je prometna povezanost, s obzirom na dvije obilaznice i autocestu A5. Tako od čvorišta Osijek na autocesti A5 kod Josipovca, preko Južne osječke obilaznice (obilaznica 106. brigade ZNG RH) i S-ceste do Gospodarskog centra treba samo 10-ak minuta.

Projekt “Izgradnja Zgrade I. Gospodarskog centra u Osijeku” provodi Osječko-baranjska županija, a Grad Osijek je partner. Vrijedan je gotovo 65 milijuna kuna i realizira se s 45 milijuna kuna sufinanciranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U strateškom smislu, projekt će znatno ojačati gospodarsku vidljivost regije, unaprijediti poduzetničku klimu te malim i srednjim poduzećima omogućiti ulaganje u inovacije, kao i u razvoj novih proizvoda i usluga.

 

Pročitano 217 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija