NAJNOVIJE
Otvorena birališta, Hrvatska danas bira novi saziv Sabora

Hrvatska danas bira 11. saziv Hrvatskog sabora, a o tome tko će dobiti priliku formirati novu Vladu i upravljati državom iduće četiri godine odlučuje više od 3.733.000 birača za koje su jutros u 7 sati otvorena birališta.

U Hrvatskoj imamo oko  6.500 biračkih mjesta, a u inozemstvu 110 u 41 državi. 

(Srijeda, 17 Travanj 2024 07:00)
U Vukovaru održana edukacija na temu „Alzheimerova bolest kroz prizmu ljudskih prava“

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt „RE(aktivacija)starijih osoba II.!“ za područje Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. U okviru projekta u Gradskoj su knjižnici Vukovar na Odjelu Spajalica organizirali edukaciju s ciljem podizanja razine svijesti te stvaranja poticajnog okruženja za otvaranjem dnevnih boravaka za osobe oboljele od bolesti demencija u onim mjestima gdje ih nema te podizanja razine informiranosti o samim bolestima demencije za stručnjake kao i ostale relevantne dionike u lokalnoj zajednici.

(Utorak, 16 Travanj 2024 16:44)
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)

Sastanak s ravnateljima osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije

Sastanak s ravnateljima osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije Foto: VSŽ

Predstavnici Vukovarsko-srijemske županije održali su u Vinkovcima sastanak s ravnateljima osnovnih škola kojima je Županija osnivač kako bi razgovarali o potrebama škola te pristupili sustavnom rješavanju Vladinog projekta vezanog uz besplatan topli obrok za sve osnovnoškolce.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti Jadranka Mustapić-Karlić rekla je kako su neke od škola dobile suglasnost za zapošljavanje kuhara, a ovisno o potrebama, bilo da se radi o neophodnoj dogradnji, izgradnji, adaptaciji ili samom opremanju škole, Vukovarsko-srijemska županija osigurat će sve potrebno u okviru materijalnih mogućnosti.

-Tijekom protekla tri tjedna na temelju zahtjeva prema Ministarstvu znanosti i obrazovanja, s kojim zaista moram pohvaliti suradnju, neke od škola dobile su suglasnosti za zapošljavanje kuhara, što je od ključnog značaja za pripravu toplog obroka. Ovisno o potrebama škola, bilo da se radi o neophodnoj dogradnji, izgradnji, adaptaciji ili samom opremanju osnovnih škola, Vukovarsko-srijemska županija osigurat će sve potrebno u okviru materijalnih mogućnosti, dajući potporu programu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2027., a škole su dužne na najbolji način u skladu sa svojim mogućnostima i uvjetima organizirati prehranu učenika dok borave u školi vodeći se sa propisanim normativima, koje donosi Ministarstvo nadležno za zdravstvo – istaknula je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti Jadranka Mustapić-Karlić.

Inače, projekt besplatne prehrane za učenike u osnovnim školama započeo je 9. siječnja, a troškove financiranja, odnosno sufinanciranja prehrane za svakog učenika podmirivat će Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u iznosu od 1,33 eura po danu, za dane kada je učenik na nastavi.

Na području Županije ima ukupno 69 škola s 6.698 učenika koji ostvaruju pravo na besplatnu prehranu.

Na dnevnom redu današnjeg sastanka, u okviru točke o školskoj prehrani, voditeljica Odjela za pripremu programa i projekata Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Zrinka Lončar, predstavila je ravnateljima mogućnosti financiranja projekata za osnovne škole u novoj perspektivi 2021. – 2027. Osim navedenog, jedna od tema sastanka bila je i obavijest za predupis djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2023./2024. koji je planiran već u veljači ove godine.

 

 

Pročitano 453 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija