NAJNOVIJE
Dragana Papak iz vukovarske strukovne škole ide na državno natjecanje iz frizerstva

Na Međužupanijskom natjecanju WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija, održanom protekloga petka  u Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru, natjecalo se šest strukovnih škola, a prvo je mjesto za svečanu frizuru osvojila Lea Raković iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova pod mentorstvom Ksenije Spajić.

(Ponedjeljak, 04 Ožujak 2024 09:23)
Priručnik o udomiteljstvu djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Udruga udomitelja Vukovarsko-srijemske županije "Zagrljaj" izradila je online Priručnik o udomiteljstvu djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u suradnji sa Hrvatskim zavodom za socijalni rad, područni ured Vukovar u okviru trogodišnjeg programa "Za bolje sutra".


Ovaj priručnik donosi osnovne informacije o udomiteljstvu, pruža jasan pregled zakonske regulative u Republici Hrvatskoj, navodi uvjete za udomiteljstvo, te obrađuje prava i obveze udomitelja. Također, uključuje podršku i edukaciju za potencijalne udomitelje, te iskustva drugih udomitelja kako bi pružio dodatnu perspektivu. Na kraju, Priručnik nudi kontakte institucija za daljnju podršku i dodatne resurse za čitatelje koji su zainteresirani za više informacija.


Priručnik možete preuzeti na web stranici udruge: http://www.udrugazagrljaj.hr/?i=2


Program "Za bolje sutra" financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu Poziva „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“

(Ponedjeljak, 04 Ožujak 2024 09:00)
Akcijski plan protiv debljine, bolesti koja prijeti trećini građana Hrvatske

Ambulante za poremećaje prehrane, uključivanje kineziologa u nastavu, prehrambene smjernice od vrtića do radnoga mjesta, zdrava prehrana i tjelesna aktivnost dio su mjera u nacrtu Akcijskog plana za prevenciju debljine, bolesti od koje bi do 2030. mogla bolovati čak trećina Hrvata.

(Ponedjeljak, 04 Ožujak 2024 08:58)
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da pripadnice ljepšeg spola možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog više ljudi koji se nalaze u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)

Predstavljeni turistički rezultati u Vukovaru za 2022.godinu

Predstavljeni turistički rezultati u Vukovaru za 2022.godinu Foto: Marija Molnar

U odnosu na 2021., prošle je godine u Vukovaru zabilježeno 43,81 posto više dolazaka turista i 32,75 posto više noćenja, rečeno je na konferenciji za medije vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave i direktorice Turističke zajednice grada Vukovara Marine Sekulić na temu turističkih pokazatelja u 2022.godini. Dolasci školskih ekskurzija u prošloj su se godini povećali za 243,15 posto, a noćenja za 139,97 posto. Pristalo je 305 kruzera s 29 607 putnika. Otvoreno je i devet novih smještajnih objekata, od čega su tri kuće za odmor pa tako Vukovar sada raspolaže s 1054 ležaja.

Na konferenciji je naglašeno kako se vukovarski turizam razvija u kontinuitetu uz izuzetak dviju pandemijskih godina kada su i u ovoj grani aktivnosti drastično smanjenje u cijelom svijetu, a kao najbolji primjer porasta turizma, gradonačelnik Penava je istaknuo i otvaranje novih smještajnih kapaciteta u gradu.

- U Vukovaru je 2015.godine bilo samo 17 smještajnih objekata, a danas ih je 58. Također, iznimno smo zadovoljni i turističkim nagradama koje pristižu u naš grad. Naime, Vukovar je finalist u izboru za najuspješniju kontinetnalnu destinaciju gradskoga turizma u 2022.godine, odnosno nalazi se u top tri, a nagrade su dobili i mnogi turistički objekti. Interes za memorijalnim turizmom ne jenjava, a povećan je i za sportski, zahvaljujući Sportskim objektima Vukovar koji privlače turiste, sportaše i reprezentacije za pripreme – naglasio je Penava.

Za ovu je godinu najavio dva važna projekta od kojih bi početak radova na izgradnji Arheološkoga parka Vučedol s brojnim atraktivnim sadržajima trebao značiti i svojevrsnu prekretnicu u razvoju vukovarskoga turizma.

- Također počinju i radovi na obaloutvrdi Dunava odnosnu lukobranu dugom 700 metara s četiri nova pristana za kruzere ispred Ribarske ulice. Riječ je o projektu Hrvatskih voda. Najavljujem i novi ulaz u Vukovarski vodotoranj te novu, veću suvenirnicu što će značajno doprinijeti i poslovanju i zadovoljstvu turista – naglasio je Penava.

Direktorica TZ grada Vukovara Sekulić izdvojila je dobre rezultate i na mjerenju kvalitete ponude i usluge u Vukovaru.

- Kroz projekt integralnog upravljanja destinacijom – IQM Destination Vukovar utvrđeno je da ukupno zadovoljstvo gostiju Vukovara iznosi 93 boda od ukupno 100 – pojasnila je Sekulić, a što se tiče najava za 2023.godinu, izjavila je da nas očekuje veliki broj manifestacija i događaja u suradnji s Gradom Vukovarom te gradskim muzejima i turističkim objektima. Ove godine kreće i obnova zgrade Turističke zajednice grada Vukovara, a za čega je gradska uprava osigurala dio sredstava putem Fonda za obnovu i energetsku učinkovitost.

 

Pročitano 298 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija