Ispiši ovu stranicu

Pavličeku Saboru: ”Srbi s dvojnim državljanstvom dobivaju iz Srbije pozive za mobilizaciju”

Pavličeku Saboru: ”Srbi s dvojnim državljanstvom dobivaju iz Srbije pozive za mobilizaciju” Foto: Marijan Pavliček

Marijan Pavliček, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista rekao je danas u Saboru kako brojni hrvatski građani koji imaju dvojno državljanstvo, odnosno ujedno su i državljani Srbije, od listopada protekle godine dobivaju pozive za regrutaciju vezano uz moguću mobilizaciju vojske Srbije ako dođe do rata na Kosovu. Među njima su i djelatne osobe Ministarstva unutarnjih poslova RH, odnosno bar 15 hrvatskih policajaca iz policijskih uprava Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske, ističe Pavliček. Naglasio je kako se radi o sigurnosnom propustu i da se cijeli slučaj htio zataškati.

-Među onima koji su dobili poziv za mobilizaciju, da se jave u Sremsku Mitrovicu su i djelatne osobe Ministarstva unutarnjih poslova RH, hrvatski policajci. Koliko imamo saznanja bar 15 hrvatskih policajaca iz policijskih uprava Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske dobili su pozive jer imaju dvojno državljanstvo – rekao je Pavliček u slobodnom govoru u Saboru u ime Kluba Hrvatskih suverenista dodajući kako imaju saznanja da se na taj poziv javio jedan hrvatski policajac koji je stupio u kontakt s vojskom Srbije te dobio zadatke kako se ponašati u slučaju mobilizacije.

-Ovaj slučaj se htio zataškati. Ravnateljstvo policije o tome nije obavijestilo hrvatsku javnost. U to su se upleli i čelni ljudi SDSS-a kako bi se slučaj zataškao jer se radi o pripadniku srpske manjine iz neposredne blizine Vinkovaca – rekao je Pavliček podsjetivši kako je ta osoba suspendirana s dužnosti i čeka disciplinski postupak, a o slučaju se nisu očitovali niti ministar unutarnjih poslova Davor Božinović niti ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman koji je, smatra, zbog toga trebao poslati prosvjednu notu Srbiji.

 

 

Pročitano 361 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić