Ispiši ovu stranicu

Dodijeljene nagrade studentima Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru

Dodijeljene nagrade studentima Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru Foto: Sandra Grgić

Organizatori Memorijalne humanitarne utrke Mario Madžar, u vijećnici Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru dodijelili su jednokratne novčane nagrade studentima sportašima Veleučilišta.

Iznosom od 530 eura nagrađeno je šest studenata inače uspješnih sportaša i volontera.
- U suradnji s Veleučilištem odlučili smo da sva zarada od održane utrke ide za stipendiranje najboljih studenata sportaša, a koje je odabralo stručno vijeće Veleučilišta. Prošle smo godine nagradili pet studenata, ove godine šest. Velika većina sudionika bili su prijatelji i poznanici našega Maria no, pridružili su nam se i hrvatski reprezentativci u trčanju tako da se ova utrka razvila u jednu veliku sportsku manifestaciju – pojasnio je jedan od organizatora utrke Tin Mujkić.

Profesor Dražen Pejić pojasnio je koji su bili kriteriji za nagradu.
- Kriteriji za nagradu bio je da student bude redovan student, da je bio aktivno uključen u utrku te da je uspješan u obrazovanju i sportu, a kao dodatan kriterij bio je onaj za osobe koje su pomagale u samoj organizaciji i održavanju utrke – pojasnio je Pejić.

Podsjetimo, humanitarna utrka Mario Madžar več drugu se godinu održala u spomen na Maria koji se sportom bavio cijeli život. Mario je bio uspješni student Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru i za njih je nastupao na brojnim natjecanjima.
Unatoč završenom studiju svoju profesionalnu karijeru razvijao je u sustavu MORH-a, a 2020. godine postao je časnik Hrvatske vojske.

Nažalost, 2020. godine smrtno je stradao u prometnoj nesreći, u 29. godini života.
Andreja Madžar, supruga prerano preminuloga Maria zahvalila je svima na sudjelovanju u utrci.

 

Pročitano 312 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI