Ispiši ovu stranicu

Tijekom vikenda policijski službenici zatekli 19 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu

Ilustracija Ilustracija Foto: Klaudija Boras

Tijekom vikenda, od 20. do 22. siječnja 2023. godine, na području koje pokriva Policijska uprava vukovarsko-srijemska dogodilo se 13 prometnih nesreća, od čega 11 u kojima je nastupila samo materijalna šteta i dvije s ozlijeđenim osobama - stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Naime, u petak, 20. siječnja 2023. godine, oko 11,00 sati, 42-godišnjakinja iz Vrbanje, upravljala je osobnim vozilom, krećući se cestom Otok-Vrbanja. Ulaskom u Ulicu Rudina Jelac, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila izgubila je nadzor nad vozilom te sletjela s kolnika u zemljani odvodni kanal. U prometnoj nesreći putnica u vozilu, 63-godišnjakinja iz Vrbanje teže je ozlijeđena, dok je vozačica lakše ozlijeđena.

Također u petak, 20. siječnja oko 18,25 sati, 64-godišnjak iz Štitara, upravljao je biciklom krećući se nogostupom Ulice J. J. Strossmayera u Štitaru. Pri uključivanju na kolnik, izgubio je nadzor nad biciklom te pri padu u odvodni kanal lakše se ozlijedio.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 19 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, a najveća koncentracija od 2,50 g/kg zabilježena je kod 50-godišnjeg vozača u Vukovaru, u Ulici Matice Hrvatske.

Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, četiri su vozača smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

- Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela. I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači koriste zimsku opremu na vozilima, prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti, stanju kolnika i gustoći prometa - poručili su iz PU vukovarsko-srijemske. 

Pročitano 240 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI