Ispiši ovu stranicu

U Udruzi žena Vukovar i ovoga siječnja organiziraju besplatni tečaj šivanja, prijave u tijeku

U Udruzi žena Vukovar i ovoga siječnja organiziraju besplatni tečaj šivanja, prijave u tijeku Foto: UDŽVU

Treću godinu za redom u Udruzi žena Vukovar organiziraju besplatni početni tečaj šivanja za žene u trajanju od 20 sati. Započinje u ponedjeljak 16.siječnja, a kako doznajemo od Jelene Janković iz ove udruge, u tijeku su prijave zainteresiranih.

- Broj mjesta ograničen je osam žena, a prednost imaju one u nepovoljnom položaju, odnosno starije od 50 godina, nezaposlene, žrtve obiteljskog nasilja te korisnice zajamčene minimalne naknade. Na tečaju će naučiti osnove krojenja, upoznavanje sa šivaćim strojem, osnove šivanja, šivanje i vođenje tkanine prilikom šivanja kao i kreativno ukrašavanje te doradu. Zainteresirane se mogu prijaviti putem telefona 032 421191- rekla je Janković.

Tečaj će biti organiziran u prostorijama Udruge žena Vukovar na adresi Brune Bušića 74 u Borovu naselju, a provest će ga poznata modna dizajnerica Violeta Vran.

- Sav potreban materijal kao i opremu za rad osigurava udruga. Ovo je idealan tečaj za one koje želite povećati svoje vještine i iskazati kreativnost, naučiti nešto novo i pri tome se zabaviti – naglasila je Janković koju smo upitali i kakve su reakcije polaznica u dosadašnja dva tečaja besplatnoga šivanja

- U dva ciklusa tečaj je završilo 19 žena i podijelile su vrlo pozitivna iskustva, kako provedbom tako i voditeljicom tečaja - rekla je Janković.

Tečaj je organiziran u okviru trogodišnjeg programa Uključivanjem do bolje integracije koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike a provodi se u partnerstvu s općinama Stari Jankovci i Trpinja te Centrom za socijalnu skrb Vukovar.

Pročitano 271 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar