Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

OBŽ sustavnim potporama potiče razvoj poljoprivrede i ruralnog područja

OBŽ sustavnim potporama potiče razvoj poljoprivrede i ruralnog područja Foto: Osječko-baranjska županija

Za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Osječko-baranjska županija u svom je proračunu za 2022. godinu osigurala ukupno 3.990.090,00 kuna.

Javni pozivi za njihovu dodjelu objavljeni su 1. ožujka, a u srpnju je župan Ivan Anušić odobrio potpore za 62 korisnika u iznosu od 953.900,00 kuna. Danas (01. prosinca 2022. godine) odobrene su nove potpore, a ugovore s korisnicima potpisao je zamjenik župana Josip Miletić.

Županijsku potporu za poljoprivredu i ruralni razvoj tako je dobilo još 103 korisnika kojima je odobreno ukupno 1.305.010,00 kuna. Ugovore su potpisali predstavnici 72 obiteljska poljoprivrednih gospodarstva, 11 obrta, 3 trgovačka društava, 6 jedinica lokalne samouprave, 8 udruga, 2 fakulteta i jedne zadruge. Intenzitet potpora je različit i kreće se od 50% do 80%, visina potpora i intenzitet ovise o vrsti potpore, kategoriji podnositelja zahtjeva, broju grla i visini ulaganja prihvatljivih troškova s tim da mladi poljoprivrednici i ekološki proizvođači u svim mjerama potpora imaju povećan iznos i intenzitet potpore.

- U 2022. godini Osječko-baranjska županija planira gotovo tri milijuna kuna utrošiti u direktne potpore poticanja poljoprivrede kroz ukupno 13 mjera. Cilj nam je da ta sredstva budu poticaj dodatnoj proizvodnji i gospodarskim aktivnostima naših poljoprivrednika kojima ćemo nastaviti pomagati kako mjerama tako i putem Regionalnog distribucijskog centra Osječko-baranjske županije za voće i povrće kojeg ćemo uskoro otvoriti - rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

 

Pročitano 584 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI