NAJNOVIJE
Otvorena izložba narodnih nošnji nacionalnih manjina

U robnoj kući u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru otvorena je Treća izložba ženskih narodnih nošnji nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 03 Prosinac 2022 12:20)
Od 1. siječnja Vukovar na granici Schengenske zone

U organizaciji Mladeži HDZ-a Grada Vukovara u Pastoralnom centru sv. Bone održana je konferencija Ususret Schengenu – najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu.

(Petak, 02 Prosinac 2022 20:43)
Na stadionu HNK Mitnica otvoren teren s umjetnom travom

a stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Mitnica u Vukovaru otvoren je teren s umjetnom travom. Akcija je pokrenuta u suradnji s Hrvatskom nogometnim savezom koji je donirao 100.000,00 kn, grad Vukovar donirao je 500.000,00 kn dok je 300.000,00 kuna prikupljeno donacijama građana iz Hrvatske i iseljeništva. Ukupna vrijednost projekta terena s umjetnom travom je 739.406,25 kn. Ranije se postavljeni reflektori pa je ukupna investicija oko milijun kuna. Na otvorenju se okupilo oko 200 članova kluba, nogometaša i ostalih građana Vukovara.Mitnica otvorenje4 Nakon pozdravnih govora predsjednika kluba Antuna Karaule i gradonačelnika Ivana Penave, teren je blagoslovio i molitvu predvodio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić. Nakon otkrivanja zida zahvale s imenima donatora, prve su poteze na novo otvorenom terenu odigrali gradonačelnik Penava i vukovarski gvardijan Jagodić.Mitnica otvorenje3

-Na inicijativu uvijek aktivnih članova kluba, prije svega predsjednika Antuna Karaule uvijek su bile neke akcije. Tako je došla i ideja za izgradnjom prvog terena s umjetnom travom na Mitnici. Što nam je ostalo uz tu silnu energiju koju rijetko viđamo i u Hrvatskoj, poglavito u Vukovaru da se samo organiziraju putem donacija osmišljenih akcija da se može "kupiti" kvadratni metar igrališta. Akciju koju je podržala cijela Hrvatska i dijaspora i što nam je ostalo nego zatvoriti tu priču u suradnji s klubom. Hvala svima što su sudjelovali, hvala upravi kluba na inicijativi. Nadam se puno godina da će ovaj teren biti na usluzi novima generacijama, mladim nogometašima, rekreativcima i svima nama – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon otvorenja terena.- Dobar je osjećaj nakon više od godine dana mukotrpnog rada, traženja, slanja, pisanja, pozivanja. Uspeli smo završiti priču i sada krećemo u neke nove akcije – rekao je predsjednik HNK Mitnice Antun Karaula.Mitnica otvorenje2

Nakon svečanog otvorenja i mini vatrometa prvu su utakmicu odigrali najmlađi članovi HNK Mitnice.Mitnica otvorenje6

(Petak, 02 Prosinac 2022 19:49)
Izvrsnim vukovarskim studentima uručene nagrade od 1250 kn

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima uručio je nagrade za izvrsnost 31 studentu, a svaki je dobio 1250 kuna. Nagrade su uručene redovnim studentima koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00 u akademskoj godini 2021./2022.

(Petak, 02 Prosinac 2022 15:24)
Povodom Dana grada Osijeka održana svečana sjednica Gradskog vijeća Osijeka

Osijek je i mora biti predvodnik gospodarskog, političkog, kulturnog i svakog drugog razvoja istočne Hrvatske, istaknuto je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka, kojoj je danas u osječkom HNK povodom Dana grada Osijeka nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, prenosi HINA.

(Petak, 02 Prosinac 2022 14:50)
Grad Vukovar proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj

Grad Vukovar proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija u kategoriji „Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:52)
Rekord vukovarskog veleučilišta: Svečano promoviran 171 student

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju održana je 27. svečana promocija prvostupnika i 6. promocija magistara fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička” Vukovar. Promoviran je 171 student i studentica te je tako ovogodišnja promocija najveća u povijesti veleučilišta.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:16)

Usvojen proračun grada Vinkovaca za 2023.godinu: težak 50,7 milijuna eura

Usvojen proračun grada Vinkovaca za 2023.godinu: težak 50,7 milijuna eura Foto: arhiva HRV

Na 14. sjednici vinkovačkog Gradskog vijeća usvojen je proračun Grada Vinkovaca za 2023. godinu koji je prvi puta u novoj valuti i iznosit će, planirano je, 50,7 milijuna eura od kojih je gotovo 90 % ugovoreno s poznatim izvorima financiranja i vremenom realizacije, dakle do konačne realizacije, najavio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić na sjednici Gradskog vijeća.
- Možemo očekivati da će se do kraja ostvariti jer su prednost u 2023. godini dodatnih 22 milijuna eura iz ITU programa tako da kroz sljedeću godinu građani mogu očekivati jako puno projekata pa bih ga zbog toga nazvao projektnim proračunom – istaknuo je Bosančić.

Napominje kako ne izostaje socijalni odnosno razvojni predznak jer je s jedne strane usmjeren potrebitima, s druge gospodarstvu kroz poticaje i izgradnju Zone Zalužje. Prevladava usmjerenost gradskog novca ka projektima u obrazovanju i gospodarstvu. U tom kontekstu dogodine najavljuje otvorenje nove knjižnice i zatvorene tržnice te završetak nadvožnjaka na Borincima, proširenje dva i izgradnju novog vrtića te stavljanje prvih 33 hektara Zone u funkciju do kraja godine.
- Konačno dolazimo u situaciju kada možemo reći da proračun dopire do svake pore života grada Vinkovaca. Ne manje važno je smanjenje subvencija gradskim tvrtkama jer su sve došle u fazu značajnije ostvarivati vlastite prihode i drago mi je da iz proračuna ne moramo značajno posezati u tom smjeru – rekao je.
O prijedlogu proračuna Grada Vinkovaca za narednu godinu na sjednici Gradskog vijeća izvijestila je pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije grada Vinkovaca, Sanja Lozić, naglasivši kako je prvenstveni cilj nastavak gospodarskog rasta i daljnji razvoj grada. No, napomenula je i kako je uz dodatno osnaživanje sustava predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja te nastavak zaštite najranjivijih skupina građana, važan i nastavak stabilnog financijskog poslovanja Grada, uz kontinuiranu težnju racionalizaciji poslovanja unutar gradskog sustava. Najveći dio od ukupne proračunske mase odnosi se na izdvajanja za predškolski odgoj, obrazovanje i socijalnu skrb građana u iznosu od gotovo 19 milijuna eura. Slijede poslovi i projekti izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture te uređenja grada, za što je osigurano 9,5 milijuna eura.

Pročitano 64 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija