Ispiši ovu stranicu

Zbrinjavanje klaoničkog otpada u Andrijaševcima

Kao i svake godine do sada Općina Andrijaševci osigurava spremnike za zbrinjavanje animalnog otpada od svinjokolja.

Spremnici se nalaze u dvorištu Komunalnog društva Rokovci – Andrijaševci na adresi Školska 5 u Andrijaševcima iza stadiona Nogometnog kluba Frankopan. Animalni otpad može se odlagati od ponedjeljka do petka od 13 do 16 sati te subotom i nedjeljom od 11 do 13 sati, rekao je načelnik Općine Ante Rajković.
- Bitno je napomenuti da klaonički otpad mora biti razdvojen.  Zabranjenoje  bacanje bilo kakve ambalaže kao što su vreće i vrećice te otpad koji nije životinjskog podrijetla. U slučaju dovoza otpada u vrećama korisnici su obavezni sve istresti iz vreće, zatim vreću baciti u zasebnu kantu - pojasnio je Rajković.

U kontejner otpad mogu isključivo odlagati osobe koje imaju prebivalište u Općini Andrijaševci uz predočenje odgovarajućeg dokumenta odnosno osobne iskaznice i to najviše dva puta iz istoga kućanstva. Iz Općine Andrijaševci pozivaju mještane da odgovorno odlagaju otpad nastao za vrijeme svinjokolja kako se on ne bi vukao po mjestima. Podsjetio je kako se sav ostali otpad može dovoziti u reciklažno dvorište u vlasništvu tvrtke Nevkoš u Vinkovcima tako da svi stanovnici s područja Općine Andrijaševci imaju pravo odlagati sve dozvoljene vrste otpada u gore navedeno reciklažno dvorište tako da sami dovezu otpad na reciklažno dvorište gdje ga imaju pravo besplatno zbrinuti.

Pročitano 225 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI