Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Održano predavanje o trećoj životnoj dobi

Druženje starijih građana Druženje starijih građana Foto: Gradska knjižnica Vukovar

Ova se godina u Europi obilježava kao godina aktivnog starenja, a Gradska knjižnica Vukovar na tu je temu upriličila je  edukacijsko predavanje pod nazivom Treća životna dob - Aktivno živjeti, a ne preživjeti.

Predavanje je održala dr. Jadranka Ban, specijalist obiteljske medicine. Ona je upozorila  na podatak prema kojemu je  danas oko 16 posto europske populacije staro. Kroz dugogodišnju liječničku praksu dr. Ban uočila je brojne probleme s kojima se susreće treća životna dob, od osjećaja potpune isključenosti iz društva do značajnih zdravstvenih problema, koji se tvrdi dr. Ban mogu ne samo ublažiti nego i prevenirati.

Druženje i  skrb mlađih o starijima itekako je potrebno  dodaje dr. Jadranka Ban, ustvrdivši kako je osjećaj prihvaćenosti pa i korisnosti takvih osoba u društvu  dobar lijek za zdravstvene probleme.

O svojim iskustvima govorili su i sugrađani  Radmila Bogdanović, Miroslav Acić i Dara Mayer, a predavanje je organizirano u okviru Mjeseca hrvatske knjige koji ove godine posvećen Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti.  

Pročitano 2672 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI