Ispiši ovu stranicu

Državna i druga izaslanstva na Memorijalnom groblju položila vijence

Polaganje vijenaca na Memorijalnom groblju Polaganje vijenaca na Memorijalnom groblju Foto: HRV / J. Bogojević

U spomen na hrvatske branitelje i civile poginule u srpskoj agresiji na Vukovar godine 1991. vijence su podno spomen - obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položila i svijeće zapalila državna i druga izaslanstva.

Vijence je podno spomen - obilježja položilo i svijeću upalilo izaslanstvo hrvatskih branitelja grada Vukovara predvođeno posljednjim zapovjednikom obrane grada Brankom Borkovićem.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća počast žrtvi Vukovara odalo je i izaslanstvo Hrvatskog sabora predvođeno predsjednikom Gordanom Jandokovićem i Vlade na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem.
17. Jandrokovic

13. vlada

Vijence je položilo i svijeće zapalilo i izaslanstvo Vukovarsko - srijemske županije na čelu s županom Damirom Dekanićem i Grada Vukovara koje je predvodio gradonačelnik Ivan Penava.
12. županija

15. grad

 Molitvu za žrtve Domovinskog rata Grada Vukovara predvodio je mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit dok je svetu misu za sve žrtve iz Domovinskog rata predvoditi mons. Zdenko Križić, gospićko - senjski biskup.

18. misa


Pročitano 361 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac