NAJNOVIJE
U Vukovaru održana edukacija na temu „Alzheimerova bolest kroz prizmu ljudskih prava“

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt „RE(aktivacija)starijih osoba II.!“ za područje Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. U okviru projekta u Gradskoj su knjižnici Vukovar na Odjelu Spajalica organizirali edukaciju s ciljem podizanja razine svijesti te stvaranja poticajnog okruženja za otvaranjem dnevnih boravaka za osobe oboljele od bolesti demencija u onim mjestima gdje ih nema te podizanja razine informiranosti o samim bolestima demencije za stručnjake kao i ostale relevantne dionike u lokalnoj zajednici.

(Utorak, 16 Travanj 2024 16:44)
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)

Organizacija Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022.

Središte Vukovara Središte Vukovara Foto: Arhiva HRV

Jednako kao i svake godine, Grad Vukovar zajedno s vukovarskim braniteljima, predstavnicima braniteljskih udruga, ustanovama te institucijama započeo je s organizacijom ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Sukladno tome, održane su 2 sjednice Odbora za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2022. na kojima je utvrđen program obilježavanja, a koji podrazumijeva događanja središnjeg programa od 17. do 20. studenoga te druga popratna događanja - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

I ove godine, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022. godine obilježava se pod dobro poznatim sloganom „Vukovar- mjesto posebnog domovinskog pijeteta“.

Stav i nastojanja Odbora za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022. godine, a u izravnoj komunikaciji s Nacionalnom memorijalnom bolnicom „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar je da se središnji program 18. studenog „Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta“ ove godine vrati u krug bolnice, a s obzirom na povoljnu i kontroliranu epidemiološku situaciju.

Kolona sjećanja proći će svojom uobičajenom trasom od Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata gdje će uslijediti protokol polaganja vijenaca te sveta misa.

Ove godine, po prvi puta će s hrvatskim braniteljima Vukovara te članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja u predvođenju kolone sudjelovati i oni koji su kao djeca proživjeli ratna razaranja Vukovara, stoga ih Grad Vukovar poziva da se priključe čelu Kolone sjećanja.

- Sigurni smo kako će obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara proći mirno i dostojanstveno, kako je to bilo i svih proteklih godina - potvrdili su iz Grada 

Pročitano 561 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija