NAJNOVIJE
Poziv na radionicu „Božićno svjetlo”

Udruga Tko se boji sutra još? Vukovar započela je s radom 2020. godine, a samo dva mjeseca kasnije započela je s projektom „Bakina škrinja”.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:45)
U Marincima izbio požar na osobnom automobilu

U nedjelju 3.prosinca oko 13,15 sati  u dvorištu obiteljske kuće u Marincima izbio je požar na osobnom automobilu 52-godišnjaka, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:44)
Provaljeno u vukovarski restoran i otuđen novac


Tijekom noći  između 2. i 3. prosinca provaljeno je u restoran 46-godišnjaka u Vukovaru iz kojeg je otuđen novac, javili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:42)
Raspisan natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike

Na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike koji su raspisali organizatori pjesničke manifestacije Goranovo proljeće mogu sudjelovati pjesnici mlađi od 30 godina koji nikad nisu objavili knjigu poezije.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 13:00)
Gotovo polovica ispitanih osoba s invaliditetom osjeća se diskriminirano na natječajima za posao

Povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom, portal MojPosao u suradnji s Udrugom Zamisli proveo je istraživanje o položaju osoba s invaliditetom na tržištu rada u cilju otkrivanja kako na položaj osoba s invaliditetom gleda šira javnost, poslodavci, ali i same osobe s invaliditetom.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:53)
Dobitnici priznanja "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" na prijemu kod gradonačelnika Ivana Penave

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo”, 30. studenoga 2023. godine dodijelila je 86 povelja i posebnih priznanja u sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, koja se održava već jedanaestu godinu.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:47)
Završen još jedan uspješan projekt RA VSŽ

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je završna konferencija projekta „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije II“, ukupne vrijednosti 3.468.672,88 eura, od kojih je 85% bespovratnih sredstava. Projekt je započeo 1. travnja 2019., a završava 31. prosinca 2023. godine.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 11:08)

Svjetski dan turizma obilježen u Vukovaru

Ovo je središnja turistička manifestacija u Hrvatskoj Ovo je središnja turistička manifestacija u Hrvatskoj Milan Paun

Povodom obilježavanja Svjetskoga dana turizma u dvorcu Eltz u Vukovaru održan je okrugli stol na temu Kultura, turizam i manifestacije u oživljavanju kontinentalne turističke ponude.

Predsjednica FIJET Hrvatske i potpredsjednica Svjetskoga udruženja turističkih novinara i pisaca o turizmu Tina Eterović Čubrilo rekla je kako je cilj promišljanje turizma u budućnosti u održivom razvoju, tradiciji i kulturno povijesnoj baštini.

Okupljene je u ime Grada Vukovara pozdravila Kristina Bilić, pročelnica gradskoga Upravnoga odjela za gospodarstvo, te rekla kako je kontinentalni turizam veliki potencijal, a na nama je da ga iskoristimo.

Predsjednik Gradskoga vijeća Željko Sabo rekao je okupljenima da je Vukovar prije rata bio gospodarsko i kulturno središte ovoga kraja. Do sada je dominirao ratni turizam, no novim sadržajima turisti ostaju i više dana. Podsjetio je kako je Svjetsko udruženje novinara i pisaca 2011. godine Vukovaru i Muzeju vučedolske kulture dodijelilo svoju najveću nagradu Zlatnu jabuku.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić izrazila je zadovoljstvo što je FIJET za godišnje obilježavanje odabrao upravo Vukovar.

Ruža Marić govorila je o vukovarskim muzejima i rekla kako je Vukovar grad muzeja jer osim Gradskoga muzeja Vukovar i Muzeja vučedolske kulture djeluju i Muzej franjevačkoga samostana, memorijalni muzej ratne bolnice, spomen dom na Ovčari i Trpinjskoj cesti te interpretacijski centar posvećen nobelovcu Lavoslavu Ružički.

Organizatori manifestacije su FIJET Hrvatska, Turistička zajednica Grada Vukovara te Grad Vukovar i Gradski muzej Vukovar.

Pročitano 316 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija