Ispiši ovu stranicu

Škola u Babinoj Gredi provodi projekt vrijedan gotovo 876 tisuća kuna

U okviru Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora, koji predstavlja doprinose Islanda, Lihtenštajna i Norveške, OŠ Mijat Stojanović iz Babine Grede nositelj je projekta pod nazivom Mogućnosti pametnog sela. Projekt je vrijedan gotovo 876 tisuća kuna, a ova ga škola provodi u partnertsvu s osnovnom školom Brundalen iz Trondheima u Kraljevini Norveškoj.

- Kroz ovaj ćemo projekt pružiti podršku učiteljima i drugim odgojno-obrazovnim djelatnicima škole s ciljem poticanja razvoja, usavršavanja vještina i kompetencija poučavanja u STEM području te aktivnoga građanstva. Jačanjem stručnih kapaciteta djelatnika popularizat će se STEM usmjeren na djecu, mlade i opću populaciju te potaknuti mlade na aktivno građanstvo i razmišljanje o održivom razvoju – istaknula je voditeljica projekta Anja Čović Bilbija.

Učenici će u ovaj projekt biti uključeni kroz nekoliko izvan nastavnih aktivnosti, prije svega volonterski klub, klub mladih tehničara i klub mladih znanstvenika. Projekt traje godinu dana, do kraja svibnja 2023.godine.

Projektne aktivnosti uključuju edukacije iz područja STEM-a i aktivnog građanstva za učitelje i stručne suradnike, studijske posjete u Hrvatskoj i inozemstvu,  poput posjeta partnerskoj instituciji, edukativne webinare u organizaciji škole Brundalen te nabavu opreme za školu.

 

Pročitano 365 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar