Ispiši ovu stranicu

Predsjednik udruge i vlasnica obrta oštetili udrugu u Iloku za 70 tisuća kuna

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i 39-godišnjakinjom, a koje se sumnjiči za kaznena djela protiv gospodarstva -  Zlouporaba položaja i ovlasti, Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave, priopćeno je iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske..

Muškarca, predsjednika udruge sa sjedištem u Iloku,  sumnjiči se da je u razdoblju od ožujka 2018. godine do studenog 2019. godine, u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, s računa udruge u više navrata podizao novčane iznose i naručio građevinski materijal koje nije koristio za udrugu nego zadržao za sebe.

Također, s 39-godišnjom vlasnicom obrta dogovorio je izdavanje računa za robu koja nije isporučena, a nakon što je novcem udruge platio dogovoreni iznos, 39-godišnjakinja mu je vratila uplaćeni iznos „na ruke.  Kaznenim djelima osumnjičeni su oštetili udrugu za preko 70.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih će nadležnom županijskom državnom odvjetništvu biti podnijeta odgovarajuća kaznena prijava.

Pročitano 354 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar