NAJNOVIJE
Svečano otvorena novoizgrađena zgrada OHBP-a, dnevne bolnice i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek vrijednosti 22,5 milijuna eura

Premijer Andrej Plenković otvorio je novoizgrađenu zgradu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) i dnevne bolnice i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek vrijednog 22,5 milijuna eura.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 16:51)
Poziv na radionicu „Božićno svjetlo”

Udruga Tko se boji sutra još? Vukovar započela je s radom 2020. godine, a samo dva mjeseca kasnije započela je s projektom „Bakina škrinja”.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:45)
U Marincima izbio požar na osobnom automobilu

U nedjelju 3.prosinca oko 13,15 sati  u dvorištu obiteljske kuće u Marincima izbio je požar na osobnom automobilu 52-godišnjaka, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:44)
Provaljeno u vukovarski restoran i otuđen novac


Tijekom noći  između 2. i 3. prosinca provaljeno je u restoran 46-godišnjaka u Vukovaru iz kojeg je otuđen novac, javili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:42)
Raspisan natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike

Na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike koji su raspisali organizatori pjesničke manifestacije Goranovo proljeće mogu sudjelovati pjesnici mlađi od 30 godina koji nikad nisu objavili knjigu poezije.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 13:00)
Gotovo polovica ispitanih osoba s invaliditetom osjeća se diskriminirano na natječajima za posao

Povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom, portal MojPosao u suradnji s Udrugom Zamisli proveo je istraživanje o položaju osoba s invaliditetom na tržištu rada u cilju otkrivanja kako na položaj osoba s invaliditetom gleda šira javnost, poslodavci, ali i same osobe s invaliditetom.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:53)
Dobitnici priznanja "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" na prijemu kod gradonačelnika Ivana Penave

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo”, 30. studenoga 2023. godine dodijelila je 86 povelja i posebnih priznanja u sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, koja se održava već jedanaestu godinu.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:47)

U Nemetinu i Vukovaru obilježen Dan logoraša

Obilježavanje u Nemetinu  Obilježavanje u Nemetinu OBŽ

Prigodnim programom u Nemetinu i Vukovaru obilježena je 30. godišnjica posljednje razmjene logoraša kada je 14. kolovoza 1992. godine na slobodu u Hrvatsku došlo 714 hrvatskih logoraša iz srpskih logora.

Po riječima Zdravka Komšića, predsjednika Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, u tim je logorima bilo oko 7 i pol tisuća logoraša, od toga iz Vukovarsko-srijemske županije oko 4 i pol tisuće.

„Slavimo drugi rođendan. Žalosno je da Srbija ni danas ne priznaje ni postojanje logora u Srbiji, a kamoli fizička i psihička zlostavljanja za razliku od Hrvatske koja je priznala zlostavljanje srpskih zarobljenika u Lori. Vlada nam je dala pravni tim koji će nas zastupati u Srbiji i očekujem da ćemo dobiti odštetu od Srbije kao što su od Crne Gore dobili logoraši iz Dubrovnika”, rekao je Komšić koji je u logoru u Srijemskoj Mitrovici proveo devet mjeseci.

Izaslanike na obilježavanje poslali su predsjednik Zoran Milanović, Hrvatski sabor, Vlada i ministarstva te Grad Vukovar, a logoraše su pozdravili zamjenici vukovarsko-srijemskoga i osječko-baranjskoga župana Franjo Orešković i Goran Ivanović.

Zdravko Komsic HRV Milan Paun 2022

Pročitano 334 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija