Ispiši ovu stranicu

Međunarodni dan mladih obilježen u Vukovaru

Aktivisti i volonteri Aktivisti i volonteri Milan Paun

Povodom Međunarodnog dana mladih, koji se obilježava 12. kolovoza, Europski dom Vukovar, PRONI centar za socijalno podučavanje i Mirovna grupa mladih Dunav predstavili su svoje aktivnosti namijenjene mladima i radu s mladim osobama.

Izvršna direktorica Europskoga doma Vukovar Dijana Antunović Lazić kaže da nije cilj obilježiti jedan dan, nego poticati mlade cijele godine kako bi svoje sposobnosti istaknuli i ojačali. 

Goran Jelenić, voditelj odjela za rad s mladima Proni centra za socijalno podučavanje, najavio je da do kraja godine planiraju pfovoditi aktivnosti neformalne edukacije i mobilnosti mladih, među prvima je putovanje u Češku.

Mirovna grupa mladih Dunav prošle je godine imala 300 aktivnosti za mlade, posebno su aktivni volonteri koji dolaze iz mnogih zemalja, a uskoro skupina vukovarskih volontera odlazi u Gruziju.

Martina Uglik, voditeljica projekata u Mirovnoj grupi mladih Dunav, kaže da su imali 45 mladih uključenih u volonterske akcije te da volontiranje motivirajući djeluje na mlade.

Na obilježavanju je bila i skupina mladih aktivista i volontera.

Pročitano 626 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun