NAJNOVIJE
Uzrok požara je pregrijani produžni kabl

Uzrok požara u obiteljskoj kući u Fruškogorskoj ulici u osječkoj Retfali tehnički je kvar, odnosno pregrijavanje produžnoga kabla, izjavila je Dijana Ljubas, glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 15:02)
Najbolje za najbolje

Najbolje za najbolje projekt je kojega provode osječka gradska uprava, Osijek Software City i osječko Sveučilište, a kroz koji će se studenticama i studentima Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Medicinskog fakulteta, Informatologije te Odjela za matematiku i fiziku omogućiti stipendiranje.

Ova će se stipendija, za razliku od ostalih, dodjeljivati već početkom studiranja što znači da će unutar pet godina studiranja dobitnica ili dobitnik stipendije do kraja studija dobiti ukupno 27 tisuća eura. 

Uz stipendiju student može raditi i preko studentskog ugovora za tvrtku od koje prima stipendiju što bi moglo dodatno dobro doći financijski, ali i iskustvom po završetku studiranja. Po završetku studija tvrtka koja je stipendirala studenta, studentici ili studentu ponudit će i radno mjesto.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin govoreći o projektu rekao je kako je to jedinstven pilot-projekt kojemu je cilj tržišno orijentiranom stipendijom povezati poduzetnike i studentice i studente. Kako je pojasnio, gradski dio stipendije iznosi 300 eura mjesečno, a tvrtke trebaju dati još najmanje 150 eura. 

- Radi se o jednoj novoj vrsti stipendije jer je riječ o odnosu studenata i njihovih budućih poslodavaca. Ovim smo projektom htjeli povećati atraktivnost studiranja u gradu Osijeku i privući maturante iz grada Osijeka, šireg područja grada Osijeka, ali i izvan granica Republike Hrvatske. Uvjet prijave za ovaj način stipendiranja nije hrvatsko državljanstvo ili prebivalište u gradu Osijeku tako da se prijaviti svi mogu. Prvi način povećanja atraktivnosti je iznos stipendiranja koji je najmanje 450 eura mjesečno svih 12 mjeseci u jednoj godini, a drugi je taj što se ova stipendija studentici ili studentu isplaćuje već od prve godine – pojasnio je Vulin.

Na mrežnoj stranici www.najzanaj.osijek.hr može se prijavljivati za stipendije, odnosno za postupak kojim tvrtke odabiru studente. Nakon što tvrtka odabere studenticu ili studenta, ona ili on s pismom namjere odlaze u osječku gradsku upravu ostvariti svoja prava na stipendiju.

- Javni poziv za stipendiranje otvoren je 25. srpnja i traje godinu dana. Ove je godine ovo pilot projekt za kojega smo u proračunu osigurali sredstva za 66 stipendija, a siguran sam da će sljedeće godine biti i više. S ovim projektom ćemo nastaviti i dalje jer na njega gledamo, ne kao klasično stipendiranje, već potporu gospodarstvu jer smo svjesni činjenice da nam u određenim sektorima iz godine u godinu sve više nedostaje radne snage – naglasio je Vulin.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 13:31)
U Vukovaru se do 12.kolovoza održava Kino pod zvijezdama

Hrvatski dom Vukovar i ove godine organizirao je Kino pod zvijezdama, a traje od 8.-12. kolovoza 2022. 

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 12:51)
Raste broj zaraženih virusom SARS-CoV-2

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su evidentirana 1872 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a preminulo je 12 osoba. Broj aktivnih slučajeva zaraze je 7710. Među njima je 607 pacijenata na bolničkome liječenju, a na respiratoru su 22. U samoizolaciji se nalazi 3591 osoba.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 11:57)
Jučer evidentirana dva požara - na silosu u Otoku i na farmi u Ivankovu

Jučer su na području naše policijske uprave zabilježena dva požara na građevinskim objektima.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 09:32)
Učenik Vladimir Grubić drugi na Sportskim igrama mladih

Učenik trećeg razreda osnovne škole Nikola Tesla iz Mirkovaca Vladimir Grubić zauzeo je drugo mjesto na Sportskim igrama mladih u Rijeci, u disciplini 60 metara sprint.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 08:09)
Policajci educirali radnike u turizmu

Na poziv Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske održali su u Vinkovcima edukaciju za turističke djelatnike, predstavnike ugostiteljskih objekata za smještaj odnosno kuća za odmor i turističkih zajednica.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 08:07)

U Vukovaru odavanjem počasti žrtvama iz Domovinskoga rata obilježen 5.kolovoz

U Vukovaru odavanjem počasti žrtvama iz Domovinskoga rata  obilježen 5.kolovoz Foto: Marija Molnar

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno predsjednikom Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije Draženom Milinkovićem i Grada Vukovara predvođeno zamjenikom gradonačelnika Filipom Sušcem odalo je na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru počast svim žrtvama Domovinskoga rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Milinković je podsjetio na ogromnu važnost vojno-redarstvene operacije Oluja nakon koje su stečeni uvjeti za mirnu reintegraciju hrvatskoga Podunavlja.

Vijenci VSZ

- Naša je županija dala ogroman obol u Domovinskome ratu i stoga koristim ovu priliku da svim građanima čestitam Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, a posebno da izrazim zahvalnost svim našim braniteljima za sve što su učinili za svoju domovinu. Vojno-redarstvena operacija Oluja u kojoj su sudjelovali operacija je svih operacija i majka svih bitaka kojom je oslobođena jedna petina naše domovine te srušen mit o velikosprskoj agresiji i SAO krajini. Pokazali smo snagu i moć hrvatske vojske kojima su se stekli uvjeti za povratak stanovništva na bivše okupirano područje i mirnu reintegraciju ovog dijela zemlje – naglasio je Milinković.

UKAZANO NA PROBLEM NESTALIH

Uputivši čestitiku u ime Grada Vukovara svim građanima povodom današnjega praznika, dogradonačelnik Vukovara Sušac naglasio je da iz Vukovara šalju poruke mira i ponosa.

- Obilježavamo 27.godišnjicu veličanstvene, legitimne, časne i oslobađajuće vojno-redarstvene operacije Oluja i zahvaljujemo svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote kao i onima koji su danas s nama. Mormao im se duboko pokloniti i nastaviti raditi onako kako su oni Hrvatsku branili svojim rukama, oružjem i krvlju. Mi državu moramo voljeti onako kako su je oni voljeli jer jedino tako možemo ići naprijed i stvarati prosperitet – naglasio je Sušac.

Podsjetio je da se u Vukovaru još uvijek traži oko 300 nestalih osoba te naglasio da državne i lokalne institucije na tom problemu trebaju zajednički raditi. Pozvao je sve građane koji imaju informacije o nestalima da ih kažu i na taj način pomognu obiteljima nestalih da doznaju istinu o svojim najmilijima.

Vijence su danas povodom obilježavanja 5.kolovoza na Memorijalnome gorblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru položila i izaslanstva Hrvatske demokratske zajednice grada Vukovara kao i Hrvatskih suverenista. Takodjer su na groblju počast odali i članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskoga rata te Savjeta za branitelja Vukovarsko-srijemske županije.

Vijenci HDZ

Nakon polaganja vijenaca molitvu je za sve poginule predvodio fra Ivica Jagodić, župnik župe sv.Filipa i Jakova u Vukovaru. Potom je u crkvi sv.Filipa i Jakova služena i misa zadušnica za sve poginule.

 

Vijenci Suuverenisti

 

Pročitano 113 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija