NAJNOVIJE
Uzrok požara je pregrijani produžni kabl

Uzrok požara u obiteljskoj kući u Fruškogorskoj ulici u osječkoj Retfali tehnički je kvar, odnosno pregrijavanje produžnoga kabla, izjavila je Dijana Ljubas, glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 15:02)
Najbolje za najbolje

Najbolje za najbolje projekt je kojega provode osječka gradska uprava, Osijek Software City i osječko Sveučilište, a kroz koji će se studenticama i studentima Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Medicinskog fakulteta, Informatologije te Odjela za matematiku i fiziku omogućiti stipendiranje.

Ova će se stipendija, za razliku od ostalih, dodjeljivati već početkom studiranja što znači da će unutar pet godina studiranja dobitnica ili dobitnik stipendije do kraja studija dobiti ukupno 27 tisuća eura. 

Uz stipendiju student može raditi i preko studentskog ugovora za tvrtku od koje prima stipendiju što bi moglo dodatno dobro doći financijski, ali i iskustvom po završetku studiranja. Po završetku studija tvrtka koja je stipendirala studenta, studentici ili studentu ponudit će i radno mjesto.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin govoreći o projektu rekao je kako je to jedinstven pilot-projekt kojemu je cilj tržišno orijentiranom stipendijom povezati poduzetnike i studentice i studente. Kako je pojasnio, gradski dio stipendije iznosi 300 eura mjesečno, a tvrtke trebaju dati još najmanje 150 eura. 

- Radi se o jednoj novoj vrsti stipendije jer je riječ o odnosu studenata i njihovih budućih poslodavaca. Ovim smo projektom htjeli povećati atraktivnost studiranja u gradu Osijeku i privući maturante iz grada Osijeka, šireg područja grada Osijeka, ali i izvan granica Republike Hrvatske. Uvjet prijave za ovaj način stipendiranja nije hrvatsko državljanstvo ili prebivalište u gradu Osijeku tako da se prijaviti svi mogu. Prvi način povećanja atraktivnosti je iznos stipendiranja koji je najmanje 450 eura mjesečno svih 12 mjeseci u jednoj godini, a drugi je taj što se ova stipendija studentici ili studentu isplaćuje već od prve godine – pojasnio je Vulin.

Na mrežnoj stranici www.najzanaj.osijek.hr može se prijavljivati za stipendije, odnosno za postupak kojim tvrtke odabiru studente. Nakon što tvrtka odabere studenticu ili studenta, ona ili on s pismom namjere odlaze u osječku gradsku upravu ostvariti svoja prava na stipendiju.

- Javni poziv za stipendiranje otvoren je 25. srpnja i traje godinu dana. Ove je godine ovo pilot projekt za kojega smo u proračunu osigurali sredstva za 66 stipendija, a siguran sam da će sljedeće godine biti i više. S ovim projektom ćemo nastaviti i dalje jer na njega gledamo, ne kao klasično stipendiranje, već potporu gospodarstvu jer smo svjesni činjenice da nam u određenim sektorima iz godine u godinu sve više nedostaje radne snage – naglasio je Vulin.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 13:31)
U Vukovaru se do 12.kolovoza održava Kino pod zvijezdama

Hrvatski dom Vukovar i ove godine organizirao je Kino pod zvijezdama, a traje od 8.-12. kolovoza 2022. 

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 12:51)
Raste broj zaraženih virusom SARS-CoV-2

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su evidentirana 1872 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a preminulo je 12 osoba. Broj aktivnih slučajeva zaraze je 7710. Među njima je 607 pacijenata na bolničkome liječenju, a na respiratoru su 22. U samoizolaciji se nalazi 3591 osoba.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 11:57)
Jučer evidentirana dva požara - na silosu u Otoku i na farmi u Ivankovu

Jučer su na području naše policijske uprave zabilježena dva požara na građevinskim objektima.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 09:32)
Učenik Vladimir Grubić drugi na Sportskim igrama mladih

Učenik trećeg razreda osnovne škole Nikola Tesla iz Mirkovaca Vladimir Grubić zauzeo je drugo mjesto na Sportskim igrama mladih u Rijeci, u disciplini 60 metara sprint.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 08:09)
Policajci educirali radnike u turizmu

Na poziv Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske održali su u Vinkovcima edukaciju za turističke djelatnike, predstavnike ugostiteljskih objekata za smještaj odnosno kuća za odmor i turističkih zajednica.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 08:07)

MCDR Vukovar: "Riječ je o neprovjerenim informacijama."

MCDR Vukovar MCDR Vukovar Foto: Arhiva HRV

Povodom medijskih napisa o ugrizu zmije otrovnice djeteta u Javnoj ustanovi "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" priopćenjem za medije oglasio se i sam centar rekavši kako su na prijavljeni incident reagirali promptno i prema svim pravilima, tražeći intervenciju od službi i institucija koje su za to nadležne. Priopćenje donosimo u cijelosti: 

- Naime, obavijest o tome da je zmija ugrizla dijete na prostorima vanjskih izložbenih postava JU MCDR Vukovar poslao nam je otac djeteta tek u ponedjeljak, 1. kolovoza, dva dana nakon njihovog posjeta centru. Iako zaštitarska služba na ulazu u centar ni dežurni djelatnik nisu imali informaciju o bilo kakvom incidentu, niti je toga dana zabilježen, Javna ustanova je odmah po zaprimanju obavijesti kontaktirala Udrugu za zaštitu životinja Zmijolovac, koja je nadležna postupati u ovakvim situacijama te je dogovoren pregled cjelokupnog prostora, vanjskih i unutarnjih eksponata kao i preventivno posipanje repelentom, za 3. kolovoza rano ujutro. Članovi Udruge Zmijolovac pozvali su i oca djeteta koji je prijavio slučaj te je i on nazočio pregledu terena. Ukazano mjesto, kao i cjelokupan prostor Javne ustanove, temeljito je pregledan i nije pronađena niti jedna zmija, što potvrđuje i službeno izvješće o interventnom pregledu. Također, prema informacijama kojima centar raspolaže, nije potvrđeno da se radi o ugrizu otrovnice, stoga je neodgovorno širiti neprovjerene informacije, a kako za to nismo nadležni, provjeru takvih navoda potrebno je zatražiti od mjerodavnih institucija. Izražavamo žaljenje što je dijete doživjelo traumu, u stalnom smo i izravnom kontaktu s bolnicom u koju je dječak bio zaprimljen te nam je potvrđeno da je otpušten kući i da se dobro oporavlja. Naš centar godišnje prosječno posjeti više od 50000 posjetitelja, od kojih su većina upravo djeca te posebnu pažnju i brigu pridajemo sigurnosti djece i iznimno urednom i redovnom održavanju okoliša - stoji u priopćenju centra. 

Pročitano 163 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija