Ispiši ovu stranicu

Ministar Medved uputio čestitku povodom 5.kolovoza

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, hrvatskim braniteljima i svim građanima RH čestitiku povodom 5.kolovoza -  Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja.

„Razmišljajući o simbolu slobode i hrvatske državnosti, mnogima od nas u mislima je upravo trenutak kada je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman s ponosom poljubio hrvatsku zastavu uzdignutu na Kninskoj tvrđavi.

Tim simboličnim, ali i povijesnim činom nagovješten je kraj Domovinskog rata, pobjeda Hrvatske vojske, povratak okupiranih krajeva Lijepe naše u ustavno-pravni poredak domovine te toliko željena sloboda za koju je hrvatski narod podnio goleme žrtve.

Obilježavamo dane koji su naslutili mir za naš narod, istodobno pružajući utjehu i neizmjerno poštovanje svima onima kojima kraj Domovinskog rata nije donio konačan mir – obiteljima naših nestalih hrvatskih branitelja.

Neka se danas našom domovinom ponosno zavijori hrvatska zastava kao na Kninskoj tvrđavi prije 27 godina, neka Hrvatskom odjekne glas ponosa i zahvalnosti hrvatskim braniteljima kojima dugujemo slobodu koju danas živimo i neka molitva za naše poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje bude poruka nade koja nikada neće nestati.

Izvjesimo hrvatske zastave i proslavimo našu pobjedu, u mislima na sve koji nisu dočekali ovaj dan, a kojima smo vječno zahvalni za našu slobodu i neovisnost”, stoji u čestitci ministra Medveda.

Pročitano 424 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar