Ispiši ovu stranicu

Iz Vukovara krenuo moto maraton Krajevima naših predaka '22

Rutu dugu 1200 km planiraju voziti dva dana Rutu dugu 1200 km planiraju voziti dva dana Foto: Moto klub Veterani Croatia

S Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru jutros je krenuo moto maraton pod nazivom Krajevima naših predaka 2022., a u čast otvaranja Pelješkog mosta te obilježavanja 5.kolovoza. Rutu dugu 1200 kilometara od Vukovara preko Vodica, Pelješkoga mosta, Dubrovnika i Srđa do Livna, bikeri od koji su većina dragovoljci iz Domovinskog rata planiraju voziti dva dana. Riječ je o projektu moto kluba Veterani Croatia u kojem kao partner sudjeluju brojni moto klubovi iz Hrvatske i inozemstva, među njima i moto klub Golubica Vukovar.

- Ovo je projekt za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja i s ciljem sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje kao i zahvala svim preživjelim braniteljima na obrani i oslobađanju područja na južnom bojištu za vrijeme Domovinskog rata od velikosrpske agresije. Također, ovim moto maratonom promoviramo moto turizam u Republici Hrvatskoj kao sigurnoj europskoj državi s lijepim cestama te izrazito bogatom kulturnom, povijesnom i prirodnom baštinom. Projekt je zamišljen 2019. godine, a provedba je ovisila o pandemiji i izgradnji mosta. Provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja uz pomoć Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture – istaknuo je za HRV predsjednik MK Golubica Vukovar Nenad Barinić.

 

 

Pročitano 493 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar