Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Predstavljen program obilježavanja obljetnice Oluje

Predstavljen program obilježavanja obljetnice Oluje Foto: HRV/ Valerija Lozančić

U sjećanje na vojno-redarstvenu akciju Oluja u kojoj je oslobođen Knin i najveći dio zaposjednutoga hrvatskog teritorija, Hrvatska 5. kolovoza slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održat će se u petak 5. kolovoza 2022. godine u Kninu. Državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Darko Nekić predstavio je program obilježavanja koji 5. kolovoza počinje od 6.30 budnicom, potom polaganjem vijenaca kod spomenika hrvatske pobjede 'Oluja 95', molitvom i svečanošću na stadionu Dinara dok će se na Kninskoj tvrđavi podizati zastava uz himnu i čitanje imena svih poginulih tijekom akcije Oluja. Predviđena su obraćanja Mladena Markača, Andreja Plenkovića, Gordana Jandrokovića i Zorana Milanovića.

- Očekujemo ove godine veliki broj posjetitelja. Nadam se da će sve proteći u redu. Što se tiče Organizacijskog odbora mi smo učinili sve da sve ove aktivnosti budu provedene ovako kako smo ih planirali i da sve bude u redu, da ova obljetnica bude obilježena na lijep način – rekao je Nekić.

Svečanost obilježavanja će završiti zračnim snagama.

- Očekuje nas prelet MIG-ova 21 i helikoptera, tako da ćemo ove godine imati priliku prvi puta ovdje vidjeti Black Hawk helikoptere. U završnici kompletne svečanost obilježavanja bit će nastup Krila Oluje – rekao je general Boris Šerić.

Nakon službenog dijela uslijedit će i dio u organizaciji Grada Knina do kasno u noć.

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO Oluja, predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović priređuje večeras svečano primanje za ratne zapovjednike na Kninskoj tvrđavi. Tom prigodom predsjednik Milanović će na primanju uručiti odlikovanja, medalje, promaknuća i pohvale pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Pročitano 540 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI