Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Hoće li se zatvoriti vukovarski bazeni?

Hoće li se zatvoriti vukovarski bazeni? Foto: HRV/Jasenka Vrdoljak

U Vukovaru se već duže vrijeme priča kako će se zbog velikog rasta cijena energenata zatvoriti bazen u Vukovaru. Prema neslužbenim informacijama od 15. kolovoza trebao bi se zatvoriti unutarnji bazen, a od 1. rujna vanjski bazeni.

Po riječima ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivana Szaboa, sve su opcije otvorene.

- Od 1. siječnja ove godine plin nam je poskupio tri i pol puta. U tijeku je postupak javne nabave koji se zatvara 12. kolovoza i tek tada ćemo znati što dalje. Očekujemo da bi rast cijena mogao biti od 500 do 600 pa sve do 1500 posto i ne možemo si dozvoliti da idemo u tolike gubitke. Jedna od opcija je prvo zatvoriti unutarnji, a kasnije i vanjski bazen. Hoće li i kada će to biti, točno vam ne mogu reći, ali u dogovoru s Gradom Vukovarom razmišljamo o svim mogućim opcijama – rekao je Szabo dodajući kako je riječ o velikoj i osjetljivoj odluci te da je prioritetnije sačuvati vrtiće, škole i slične ustanove.

Szabo je dodao kako su do sada računi za plin i električnu energiju iznosili oko 1,5 milijuna kuna godišnje za svih 9 sportskih objekata u gradu o kojima skrbi ova Javna ustanova.

- Ukoliko dođe do zatvaranja bazena, zadržati ćemo ostale sadržaje poput teretane, ugostiteljskog objekta i one objekte koji su u najmu na Plivalištu. A imamo i osam drugih objekata na koje ćemo usmjeriti naše programe – rekao je Szabo

 

 

 

Pročitano 1042 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI