NAJNOVIJE
Uzrok požara je pregrijani produžni kabl

Uzrok požara u obiteljskoj kući u Fruškogorskoj ulici u osječkoj Retfali tehnički je kvar, odnosno pregrijavanje produžnoga kabla, izjavila je Dijana Ljubas, glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 15:02)
Najbolje za najbolje

Najbolje za najbolje projekt je kojega provode osječka gradska uprava, Osijek Software City i osječko Sveučilište, a kroz koji će se studenticama i studentima Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Medicinskog fakulteta, Informatologije te Odjela za matematiku i fiziku omogućiti stipendiranje.

Ova će se stipendija, za razliku od ostalih, dodjeljivati već početkom studiranja što znači da će unutar pet godina studiranja dobitnica ili dobitnik stipendije do kraja studija dobiti ukupno 27 tisuća eura. 

Uz stipendiju student može raditi i preko studentskog ugovora za tvrtku od koje prima stipendiju što bi moglo dodatno dobro doći financijski, ali i iskustvom po završetku studiranja. Po završetku studija tvrtka koja je stipendirala studenta, studentici ili studentu ponudit će i radno mjesto.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin govoreći o projektu rekao je kako je to jedinstven pilot-projekt kojemu je cilj tržišno orijentiranom stipendijom povezati poduzetnike i studentice i studente. Kako je pojasnio, gradski dio stipendije iznosi 300 eura mjesečno, a tvrtke trebaju dati još najmanje 150 eura. 

- Radi se o jednoj novoj vrsti stipendije jer je riječ o odnosu studenata i njihovih budućih poslodavaca. Ovim smo projektom htjeli povećati atraktivnost studiranja u gradu Osijeku i privući maturante iz grada Osijeka, šireg područja grada Osijeka, ali i izvan granica Republike Hrvatske. Uvjet prijave za ovaj način stipendiranja nije hrvatsko državljanstvo ili prebivalište u gradu Osijeku tako da se prijaviti svi mogu. Prvi način povećanja atraktivnosti je iznos stipendiranja koji je najmanje 450 eura mjesečno svih 12 mjeseci u jednoj godini, a drugi je taj što se ova stipendija studentici ili studentu isplaćuje već od prve godine – pojasnio je Vulin.

Na mrežnoj stranici www.najzanaj.osijek.hr može se prijavljivati za stipendije, odnosno za postupak kojim tvrtke odabiru studente. Nakon što tvrtka odabere studenticu ili studenta, ona ili on s pismom namjere odlaze u osječku gradsku upravu ostvariti svoja prava na stipendiju.

- Javni poziv za stipendiranje otvoren je 25. srpnja i traje godinu dana. Ove je godine ovo pilot projekt za kojega smo u proračunu osigurali sredstva za 66 stipendija, a siguran sam da će sljedeće godine biti i više. S ovim projektom ćemo nastaviti i dalje jer na njega gledamo, ne kao klasično stipendiranje, već potporu gospodarstvu jer smo svjesni činjenice da nam u određenim sektorima iz godine u godinu sve više nedostaje radne snage – naglasio je Vulin.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 13:31)
U Vukovaru se do 12.kolovoza održava Kino pod zvijezdama

Hrvatski dom Vukovar i ove godine organizirao je Kino pod zvijezdama, a traje od 8.-12. kolovoza 2022. 

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 12:51)
Raste broj zaraženih virusom SARS-CoV-2

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su evidentirana 1872 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a preminulo je 12 osoba. Broj aktivnih slučajeva zaraze je 7710. Među njima je 607 pacijenata na bolničkome liječenju, a na respiratoru su 22. U samoizolaciji se nalazi 3591 osoba.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 11:57)
Jučer evidentirana dva požara - na silosu u Otoku i na farmi u Ivankovu

Jučer su na području naše policijske uprave zabilježena dva požara na građevinskim objektima.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 09:32)
Učenik Vladimir Grubić drugi na Sportskim igrama mladih

Učenik trećeg razreda osnovne škole Nikola Tesla iz Mirkovaca Vladimir Grubić zauzeo je drugo mjesto na Sportskim igrama mladih u Rijeci, u disciplini 60 metara sprint.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 08:09)
Policajci educirali radnike u turizmu

Na poziv Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske održali su u Vinkovcima edukaciju za turističke djelatnike, predstavnike ugostiteljskih objekata za smještaj odnosno kuća za odmor i turističkih zajednica.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 08:07)

Vukovarski učenici otputovali na Čiovo

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV/Matea Karlović

U okviru besplatnih ljetovanja vukovarskih školaraca koja Grad Vukovar organizira diljem Jadrana, na otok Čiovo sinoć je otputovala skupina od 47 učenika s tri voditelja/pratitelja. Učenici od završenog 2. do 4. razreda boravit će ondje do 9. kolovoza.

Novost je i da će učenici viših razreda osnovne škole i srednjoškolci, njih 21, po prvi puta u organizaciji Grada Vukovara i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore ljetovati u Crnoj Gori u razdoblju od 6. do 13. kolovoza.

-Svake se godine trudimo osigurati što veći broj besplatnih ljetovanja za vukovarske školarce. Naši najmlađi sugrađani otputovali su na otok Čiovo, a 6. kolovoza oni malo stariji, uglavnom srednjoškolci, ići će na ljetovanje u Crnu Goru. U organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Grada Vukovara njihovi su učenici boravili kod nas uoči 30. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara učeći o Bitki za Vukovar, kulturnoj baštini i našoj povijesti, a od ovoga ljeta i naši će učenici imati prigodu upoznati se s ljepotama Crne Gore, ali i hrvatskom kulturom na tim prostorima koja je vrlo značajna te doprinosom Hrvata razvoju crnogorskog priobalja – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Osim na Čiovu i u Crnoj Gori vukovarski su učenici ljetovali i na Korčuli te u Velom Lošinju, a za one najbolje organizirano je i krstarenje Jadranom.
- Ovaj hvale vrijedan projekt Grad Vukovar provodi već dugi niz godina u suradnji s prijateljima, Turističkom agencijom Katarina Line iz Opatije, Gradom Korčulom i braniteljskim udrugama, Lječilištem Veli Lošinj i Primorsko-goranskom županijom te Općinom Dugopolje, a za ovu je namjenu iz proračuna osigurao 120.000 kuna – rekao je Penava zahvalivši i voditeljima koji već dugi niz godina odlaze na ljetovanje kao pratitelji djece brinući se da sve protekne u najboljem redu.
Naglasio je kako su već počeli s dogovorima za besplatna ljetovanja i za iduću godinu.

Pročitano 78 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija