Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Suradnja policije i partnera za sigurnu turističku sezonu u Vinkovcima

Suradnja policije i partnera za sigurnu turističku sezonu u Vinkovcima Foto: PU vukovarsko-srijemska

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske održali su sastanak s predstavnicima ugostiteljskih objekata za smještaj s područja grada Vinkovaca, predstavnicom Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije te Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca na temu prevencije kriminaliteta na kupalištima i u smještajnim kapacitetima.

Cilj sastanka je jačanje međuresorne suradnje i partnerskih odnosa, kao i provedba aktivnosti u narednom periodu koje se odnose na prevenciju raznih oblika imovinskog kriminaliteta, sigurnosnih problema na kupalištima, te kriminaliteta na štetu djece i maloljetnika, a koje mogu doprinijeti slici Grada Vinkovaca kao sigurne destinacije.

 - Stanje sigurnosti na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske je povoljno, međutim u cilju održavanja takvog stanja u narednom razdoblju, a posebice u vrijeme kada očekujemo porast broja gostiju na području Vinkovaca i cijele Županije, što može utjecati na vjerojatnost nastanka kaznenih djela, potrebno je kontinuirano provoditi ciljane preventivne mjere i aktivnosti – navode iz PU VSŽ.

Policijski službenici za prevenciju Policijske uprave vukovarsko-srijemske u narednom razdoblju planiraju intenzivirati preventivne aktivnosti usmjerene na prevenciju kaznenih djela i prekršaja koja se evidentiraju na bazenima i kupalištima te u ugostiteljskim objektima za smještaj. Primaran cilj je ukazati na važnost educiranja o samo-zaštitnom ponašanju, važnosti prepoznavanja sumnjivih ponašanja i osoba te o pravilnom postupanju u slučaju kada se kazneno djelo dogodi.

Održavanje i unaprjeđenje slike o sigurnoj destinaciji nije posao samo policije već i svih onih koji na bilo koji način dolaze u kontakt s turistima za vrijeme njihova boravka na našem području. Upravo zato velik značaj imaju preventivne aktivnosti koje mogu poduzeti svi subjekti koji pružaju usluge u turizmu kako bi što bolje zaštitili svoje goste od neželjenih posljedica.

Tema sastanka bila je i sprječavanje stradavanja djece od dehidracije u vozilima, a pozornost je posvećena i osvještavanju djelatnika u turizmu o kriminalitetu spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece na plažama i kupalištima te je naglašena važnost sustavne senzibilizacije svih djelatnika u turizmu kako bi se podigla svijest građana na što veću budnost i brigu o djeci.

Svi prisutni podržali su ovakve sastanke i složili se da samo zajedničkim, koordiniranim i profesionalnim postupanjem svih službi kroz proaktivno i reaktivno djelovanje, te rješavanjem problema s kojima se susreću rezultati neće izostati i naša će županija i dalje biti sigurna turistička destinacija.

Pročitano 419 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI