Ispiši ovu stranicu

13. memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar - Knin - Dubrovnik

13. memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar - Knin - Dubrovnik Foto: arhiva HRV

Udruga Slavonsko Brodski Biciklisti organizirala je i ove godine 13. Memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar-Knin-Dubrovnik koji je u ponedjeljak u jutarnjim satima krenuo s Ovčare.

Ultramaraton se održava u pet etapa od 1. do 5. kolovoza. Svaki dan biciklisti, većinom svi rekreativci, prosječno odvoze 170 kilometara. Prolaze kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u domovinskom ratu, te paljenjem svijeća na spomen obilježjima odaju počast žrtvi mladih hrvatskih bojovnika koji su spremno dali živote za slobodu naše Domovine. Predsjednik Udruge Slavonsko Brodski Biciklisti, Siniša Safundžić istaknuo je kako su ultramaratonci ljudi iznimnih psihofizičkih sposobnosti, koje startajući s Ovčare sve do cilja na dubrovačkim Pilama, nosi želja za postizanjem nemogućeg, podsjećaju nas na herojske dane kada su se hrvatski branitelji upustili u misiju koju su mnogi proglašavali neostvarivom.

- Ove godine imamo 19 sudionika, a cilj je sjećanje na sve naše poginule branitelje na jedan sportski način. Naše mlade, koji nam se svake godine priključuju u sve većem broju, želimo učiti o povijesti našeg naroda – naglasio je Safundžić.

Ruta kojom biciklisti prolaze je kroz mjesta koja su najviše pogođena ratnim razaranjima: Vukovar, Vinkovci, SlavonskiBrod, Pakrac, Lipik, Okučani, Glina, Slunj, Gračac, Knin, Sinj, Ploče i Dubrovnik. Utrku je s Ovčare na njihov put ispratio Zlatko Zaoborni, savjetnik za branitelje Grada Vukovara.

Pročitano 407 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI