Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Župan Dekanić obišao gradilišta na cestama u Vukovarsko - srijemskoj županiji

Župan Dekanić obišao gradilišta na cestama u Vukovarsko - srijemskoj županiji FOTO: VSŽ

Župan vukovarsko – srijemski Damir Dekanić obišao je gradilišta na državnoj cesti D2 kod Sotina te je tako započeo obilazak aktivnih gradiliša Hrvatskih cesta na području županije.

Iako godinama nije bilo većih radova na cestama u županiji, kako je i sam župan istaknuo, ipak se ceste izgrađuju i rekonstruiraju. Tijekom obilaska gradilišta na državnoj cesti D2 kod Sotina, župan je rekao kako se nastoji ući u dobru dinamiku.

- Radovi će prema izjavama izvođača i prema procjeni stručnih osoba biti završeni kako je i planirano. Ovo ljetno vrijeme najbolje je za radove, najbrže napreduju te sam siguran da će ovom dinamikom biti završeni u roku. To znači da bi sanacija državne ceste D2 trebala biti završena u ožujku, travnju iduće godine - rekao je Dekanić te je naglasio kako se uz tu dionicu gradi i Srijemska granička transverzala Ilok – Šarengrad. Župan je zadovoljan dinamikom radova, a stanovnike na čijem području se izvode radovi zamolio je za strpljenje jer će, kako kaže, konačni rezulat biti svima na korist.

Rukovoditelj Poslovne jedinice Osijek Hrvatskih cesta Goran Maritnović rekao je kako je državna cesta D2 na relaciji Sotin – Opatovac vrijedna 19,3 milijuna kuna.

- U građevinskom i prometno-sigurnosnom smislu riječ je o jednoj od najzahtjevnijoj dionica zbog brojnih hupsera. Ovom rekonstrukcijom mijenjamo geometriju ceste, a niveleta ceste se spušta tako da će cesta biti u nasipu. Cesta će se širi za metar, sa sadašnjih 6 na 7,1 metar širine. Povećava se i projektna brzina ceste uz postavljanje nove horizontalne i vertikalne signalizacije - rekao je Martinović te dodao kako su Hrvatske ceste prošle godine krenule s detaljnom rekonstrukcijom 14-te dionice državne ceste D2 koja ide od Vukovara do graničnog prijelaza Ilok te je završena rekonstrukcija 4 km državne ceste između Šarengrada i Mohova te kilometar ceste u samom naselju Šarengrad.

Prema Martinovićevim riječima, ostaje još rekonstrukcija Iločke obilaznice te dionica državne ceste između Vukovara i Sotina.

Župan je obišao i radove na sanaciji opasnog mjesta na državnoj cesti DC 46 u Ivankovu te radove na izgradnji kružnog toka u Ivankovu i radove na sanaciji kolnika državne ceste D55 dionica. Također, obišao je i radove na prilazu graničnom prijelazu Županja.

Pročitano 450 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI