Ispiši ovu stranicu

Nova imenovanja i razrješenja u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

Nova imenovanja i razrješenja u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji Foto: Arhiv HRV-a

Razrješenja dužnosti u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji na snagu stupaju 23.kolovoza ove godine, a nove službe imenovani preuzimaju 24.kolovoza. Riječ je o dekretu đakovačko-osječkoga nadbiskupa mons.dr.Đure Hranića po kojemu je velečasni Damir Stanić razriješen dužnosti u vinkovačkoj župi sv.Euzebija i Poliona, a zamijenit će ga velečasni Florijan Kvatek. Velečasni Božidar Nađ razriješen je službe župnog vikara župe sv. Euzebija i Poliona mučenika u Vinkovcima i imenovan upraviteljem župe Krista Kralja u Brodskom Varošu. Župnim je vikarom župe sv.Euzebija i Poliona mučenika u Vinkovcima imenovan velečasni Dominik Nedeljković, dosadašnji župni vikar župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu. Novim župnim vikarom župe Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovcima imenovan je fra Nikola Šantek.

Fra Mislav Lukačević imenovan je župnim vikarom župe sv. Josipa Radnika u Vukovaru

Razriješen je i velečasni Krešimir Jukić iz župe sv.Mihaela arkanđela u Cerni koji odlazi u župu Duha Svetoga u Nuštar.

Velečasni Matija Anušić iz župe Mučeništva sv.Ivana Krstitelja u Županji gdje je obnašao dužnost župnoga vikara odlazi za upravitelja župe Preslavnog Imena Marijina u Vrbanji, a pastoralno će pomagati i u župi sv.Martina biskupa u Bošnjacima.

Vezano uz druge crkvene službe, velečasni Željko Grigić razriješen je službe pastoralnog suradnika u župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji te imenovan pastoralnim suradnikom u župi Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu dok je pastoralnim suradnikom u župi Mučeništva sv.Ivana Krstitelja u Županji imenovan otac Josaphat Ngimonyi Mosha.

Odlukom uprave Hrvatske provincije sv.Jeronima franjevaca konventualaca, fra Igor Horvat raspoređen je na službu u Samostan sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima.

U mirovinu je otišao velečasni Slavko Vranjković.

Pročitano 673 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar