Ispiši ovu stranicu

Na izlet u Bizovačke toplice otišla prva skupina umirovljenika

Na izlet u Bizovačke toplice otišla prva skupina umirovljenika Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenikom Filipom Sušcem i suradnicima ispratio je s autobusnog kolodvora u Vukovaru prvu skupinu umirovljenika koja je otišla na jednodnevni izlet u Bizovačke toplice.

Ovo je već sedma godina kako Grad Vukovar, brinući o sugrađanima treće životne dobi, za umirovljenike s područja grada sa 60 i više godina starosti u ljetnim mjesecima organizira besplatne jednodnevne izlete u Bizovačke toplice.

Svakoga utorka, od 5. srpnja do 30. kolovoza po 200 umirovljenika odlazit će na izlet u Bizovačke toplice.

- Sedma je ovo godina organizacije ovakvog prekrasnog projekta putem kojeg smo sada već izgradili partnerski odnos s Hrvatskom udrugom umirovljenika i invalida rada grada Vukovara. Ovo je jedna prekrasna priča u kojoj sudjeluje 1000 umirovljenika koji na ovaj način vrijeme provode ugodno uz kupanje, druženje,sport, rekreaciju ili terapiju. Našim sugrađanima treće životne dobi nastojimo posvetiti posebnu pažnju i brojnim projektima olakšati, sadržajno obogatiti i uljepšati život. Posebno zadovoljstvo predstavlja nam činjenica da našim sugrađanima možemo omogućiti ovakve aktivnosti, a prisutnost pozitivne energije i veselje koja vlada među njima kao i popunjenost autobusa kazuje nam puno o izvrsnosti ovoga projekta - rekao je gradonačelnik poželjevši svima sretan put i ugodan boravak.

Za sufinanciranje jednodnevnih izleta u Bizovačke toplice u Proračunu Grada Vukovara osigurano je 100.000 kuna.

- Iznos u cijelosti pokriva troškove prijevoza i dio ulaznice za Bizovačke toplice u iznosu od 32 kune po korisniku, dok je svaki korisnik dužan osigurati razliku u iznosu od 10 kuna prilikom podnošenja zahtjeva, budući je cijena ulaznice 42 kune- rekao je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Zadovoljstvo ovim projektom u ime svih umirovljenika izrazio je Andrija Biro, predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara naglasivši kako je zainteresiranost za jednodnevne izlete iznimno velika.

- Svakog utorka imamo 200 mjesta, a kolika je zainteresiranost za izlete pokazuje činjenica da već popunjavamo autobuse i za idući utorak – rekao je Biro te pozvao sve umirovljenike, ne samo članove udruge da im se pridruže.

- Ovi izleti znače nam jako puno, jedva smo dočekali da se malo rashladimo. S obzirom da imamo male mirovine, ovo nam dobro dođe i stoga hvala gradonačelniku što nam je to priuštio - rekla je umirovljenica Sofija Kapustinski koja svake godine ide na ove izlete dodajući kako se vesele razonodi, kupanju i druženju.

I Ružica Andrić veseli se ovim izletima.

-Uživamo u kupanju i druženju, uvijek nam bude prelijepo. U mirovini smo i sad možemo odmarati i uživati, sve je onako kako bi trebalo biti – zaključuje Andrić.

Bizovačke toplice obiluju sadržajima koje mogu zadovoljiti sve potrebe posjetitelja, posebice umirovljenika, osiguravaju razne popuste kao što su popust za umirovljenike i grupe od 20 i više osoba, a prema udaljenosti najbliže su gradu Vukovaru.

Pročitano 604 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI