Ispiši ovu stranicu

Učenici vinkovačke srednje glazbene škole pobijedili na natjecanju Francuskog instituta

Učenici vinkovačke srednje glazbene škole pobijedili na natjecanju Francuskog instituta Foto: HRV/Sandra Grgić

Na Višejezičnom natjecanju glazbenih spotova u organizaciji Francuskog instituta u Zagrebu, učenici drugog razreda Srednje glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca osvojili su prvu nagradu za pjesmu i videospot na talijanskom jeziku u kategoriji za srednje škole i to u dobnoj skupini 14 do 18 godina.

Autorsku pjesmu i video spot prijavili su pod mentorstvom prof. engleskog i talijanskog jezika Natalije Bošnjak. Tekst pjesme La nostra scuola odnosno Naša škola, napisali su i otpjevali Franciska Cirimotić, Ana Marija Crnjak, Dora Domaćinović, Petra Šebalj i Lana Šokčević, Kristijan Granić i Petra Jozinović koji su ujedno autori glazbe i izvođači na klaviru i violini, a učenici i mentorica posebno zahvaljuju za pomoć u realizaciji ovog projekta prof. Tomislavu Majačiću za snimanje zvuka te Matiji Bajtalu za snimanje spota.

Prof.Bošnjak ističe da je riječ o iznimno kreativnoj djeci koja uživaju u glazbi i mogućnostima koje im nudi njihova škola.

-Inspiraciju su dobili u školi, njihovom prijateljstvu, mladosti, šarenim hodnicima njihove škole. Svaki sat me dočekaju okupljeni oko klavira, pjevaju i sviraju i riječ je o iznimno kreativnom i poticajnom okruženju. Tako je nastala i ova pjesma, doslovce u nekoliko školskih sati. Djeca su htjela koz pjesmu i videospot prenijeti da se vidi prostor škole, opuštenost koju imaju kada su tu. Bitno je imati tipove natjecanja gdje se kombinira više predmeta jer upravo u ovoj međupredmetnosti imamo poznavanje stranog jezika i glazbe što je izniman spoj za ono što ti učenici mogu i vole – naglasila je prof.Bošnjak.

 

 

 

Pročitano 476 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar