Ispiši ovu stranicu

Od 9. do 18. rujna 57. Vinkovačke jeseni

Od 9. do 18. rujna 57. Vinkovačke jeseni Foto: arhiva HRV

U Vinkovcima je održana medijska konferencija na kojoj su najavljene 57. vinkovačke jeseni. Ovogodišnje jeseni traju od 9. do 18. rujna s temom Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga! Gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić naglasio je na konferenciji kako će u desetak dana trajanja manifestacije, Vinkovci postati centar svijeta.

- Ovogodišnja vinkovačka jesenska manifestacija nudi cijeli buket tradicijskih običaja, folklora i svega onoga što čini tradicijsku baštinu hrvatskog naroda, ali i zabavne sadržaje, u svakom slučaju za svakoga ponešto – rekao je Bosančić.

Pročelnica Odjela za kulturu i turizam grada Vinkovaca Marija Liščić nabrojala je koji će se sve koncerti održati.

- Koncerti Nede Ukraden, Minee, Lidije Bačić i Petra Graše, a na svoje će doći i ljubitelji tambure uz koncerte Slavonskih lola, Bosutskih bećara, Fijakera, Dika, Tamburaša za dušu i Najboljih hrvatskih tamburaša – kazala je.

Stjepan Đuraković, tajnik ZAKUD-a Vukovarsko-srijemske županije osvrnuo se na tradicijski dio koji će se održati.

- Tajnik županijskog ZAKUDA-a Stjepan Đurković kazao je kako će u mimohodu Dječjih Vinkovačkih jeseni koji će se održati u nedjelju, 11. rujna nastupiti oko 2.000 mališana dok će u svečanom mimohodu i reviji konjskih zaprega 57. Vinkovačkih jeseni, u nedjelju, 18. rujna ulicama grada u pjesmi i plesu proći članovi više od 75 folklornih skupina i 30-tak konjskih zaprega.
Zadnje se pripreme privode kraju, a dodao je i kako se nada da će i ove godine posjetitelji ponijeti sa sobom lijepa sjećanja iz Vinkovaca.

 

Pročitano 411 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI