NAJNOVIJE
Rukometaši iz Starih Mikanovaca zlatni u Splitu

Rukometni klub Ivan iz Starih Mikanovaca osvojio je zlatnu medalju i titulu državnoga prvaka na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:25)
Uz cestu Vukovar-Sotin otkriven spomenik Ovčara

Uz cestu Vukovar-Sotin na križanju za Ovčaru podignut je spomenik Ovčara u spomen na sve ubijene i nestale ranjenike, medicinsko osoblje i hrvatske branitelje odvedene iz vukovarske bolnice nakon okupacije grada 1991. godine.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:20)
Grad Osijek sufinancira obnovu pročelja i krovišta povijesno vrijednih kuća

Grad Osijek ima otvoren javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, kojim potiče vlasnike povijesno vrijednih kuća na obnovu svojih zgrada. Vlasnicima i suvlasnicima je kroz javni poziv omogućeno povlačenje novca od spomeničke rente, što im znatno olakšava obnovu zgrada koje su pod zaštitom konzervatora te čija obnova iziskuje velika financijska ulaganja.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 11:49)
Novi požar u Kopačkom ritu
Tri tjedna nakon što su se vatrogasci u Kopačkom ritu borili s vatrom na dvadesetak hektara niskog raslinja, na području Parka prirode novi požar. Kako se doznaje, stanje je bilo alarmantno, na terenu su brojne ekipe, a ako zbog vjetra dođe do razbuktavanja vatre mogao bi poletjeti i air-traktor, koji je u pripravnosti.
(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:12)
U rijeci Savi kod Bošnjaka pronađen leš muške osobe

Jučer, 12. kolovoza u jutarnjim satima u rijeci Savi kod mjesta Bošnjaci, naselje Jasenovačica, pronađen je leš nepoznate muške osobe.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:09)
Mreža mladih Hrvatske traži dokument koji će odgovoriti stvarnim potrebama mladih

Mreža mladih Hrvatske (MMH) pozvala je u petak na Međunarodni dan mladih Središnji državni ured za demografiju i mlade da napravi strateški dokument koji će na uključiv i sveobuhvatan način odgovoriti stvarnim potrebama mladih u Hrvatskoj.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:05)
Troje liječnika i 13 sestara s diplomama iz Kragujevca

Troje liječnika i 13 medicinskih sestara radi u Hrvatskoj s diplomama Sveučilišta u Kragujevcu i svi su dovršili zakonski definiran postupak priznavanja inozemne stručne kvalifikacije, doznaje se u petak u strukovnim komorama.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:01)

U utorak Hrvatske vode potpisuju ugovor o izvođenju radova regulacije desne obale rijeke Dunav

U utorak Hrvatske vode potpisuju ugovor o izvođenju radova regulacije desne obale rijeke Dunav Foto: arhiva HRV

Grad Vukovar je s velikom radošću dočekao vijest kako će u utorak, 28. lipnja 2022. godine biti potpisan ugovor o izvođenju radova regulacije desne obale rijeke Dunav od rkm 1333 do rkm 1331.

Radi se o projektu za koji su Hrvatske vode kao nositelj investicije i Grad Vukovar kao partner na projektu još 2018. godine izradili projektnu dokumentaciju, a cjelokupan projekt ukupne vrijednosti 297 milijuna kuna podijeljen je u tri faze: dionica A - potez od ušća rijeke Vuke do vodotornja; dionica B – potez od vodotornja do UPOV-a; dionica C – potez uz UPOV – izvijestili su iz Grada Vukovara.

Kako navode u priopćenju, Ugovor o izvođenju radova na izgradnji lukobrana u sklopu dionice B, ukupne vrijednosti 47 milijuna kuna, u utorak će u ime Hrvatskih voda potpisati direktor Zoran Đuroković.

- Zahvaljujemo gospodinu Zoranu Đurokoviću što je prepoznao važnost ovoga, ali i brojnih drugih projekata koji su Hrvatske vode realizirale na području Vukovara. Također, u ime Grada Vukovara zahvaljujemo gospodinu Miletu Kuncu, voditelju službe zaštite od štetnog djelovanja voda i našem Vukovarcu koji je od samih početaka ovog projekta bio aktivno uključen u razradu projekta i izradu dokumentacije, a vjerujemo da je njegov nesebičan trud i doprinos uvelike pomogao da bi projekt napokon došao u fazu realizacije. Podsjećamo kako je još 2016. godine na sjednici Vlade održanoj u Vukovaru donesena odluka o izradi Programa obnove komunalne i elektroenergetske infrastrukture grada Vukovara te je na prijedlog Grada Vukovara spomenuti projekt uvršten u taj Program, koji je naposljetku donesen tek 2018. godine. Vjerujemo kako će uvažavajući važnost Dunava i Grada Vukovara kao najveće riječne luke u Hrvatskoj, Hrvatske vode nastaviti investirati na području našega grada, posebice uzimajući u obzir gospodarski i turistički potencijal Vukovara, koji možemo zahvaliti svom položaju na Dunavu - najvažnijoj riječnoj prometnici Europe – navodi se u priopćenju.

Pročitano 118 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija