Ispiši ovu stranicu

Početna konferencija projekta Izgradnja podvožnjaka u Osijeku

Početna konferencija projekta Izgradnja podvožnjaka u Osijeku Foto: arhiva HRV

Grad Osijek trenutno izvodi radove na jednoj od najprometnijih ulica. Riječ je o južnom ulazu u grad i izgradnji podvožnjaka koji bi trebao riješiti problem željezničke pruge te rasteretiti promet. Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković istaknuo je kako je osječko-baranjska županija po ulaganjima u infrastrukturu među vodećima u zemlji. Projekt je vrijedan 93 milijuna kuna, od čega je 85 posto financirano iz EU fondova.

- U samoj izvedbi projekta Grad Osijek koji je pripremio projekt, izradio projektnu dokumentaciju, provodi projekt na terenu, je osigurao 100 postotno financiranje. Čestitam gradonačelniku. Ovaj projekt, kao i projekt rotora u Zagrebu koji smo prije nekoliko godina financirali, rješava usko grlo, tu crnu točku na samom ulazu u grad. Sigurno da će s aspekta sigurnosti i funkcionalnosti prometa, ovaj projekt puno doprinijeti - rekao je ministar.

Župan Ivan Anušić naveo je da projekt obuhvaća izgradnju podvožnjaka duljine 509 metara, cestovnog mosta duljine 27 metara i željezničkog mosta duljine 21 metar te priključnih prometnica s pratećom infrastrukturom, koja uključuje pješačke i biciklisitčke staze, javnu rasvjetu i oborinsku odvodnju.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić istaknuo je da je to projekt kojeg su čekale generacije Osječana, a izgradnjom tog podvožnjaka riješava se najveći prometni čep u Osijeku i mijenja vizura ulaska u grad.

- Krajem iduće godine podvožnjak će biti gotov, pa će biti riješen dosadašnji problem najprometnije ulazne ceste u Osijek, kojom je dnevno prolazilo više od 20 tisuća vozila, i gdje su, zbog prolaska vlakova, bili česti zastoji i prometni čepovi -  rekao je Radić.

Pročitano 341 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI