NAJNOVIJE
Općina Bogdanovci nagrađuje odlične učenike

Općina Bogdanovci objavila je Javni poziv za srednjoškolce i osnovnoškolce koji su u prethodnoj školskoj godini postigli odličan uspjeh s prosjekom ocjena 5,0.

Pravo sudjelovanja imaju svi srednjoškolci i osnovnoškolci s prebivalištem na području Općine Bogdanovci, a za kandidaturu moraju dostaviti popunjenu prijavnicu, koja se nalazi na službenoj stranici općine, Općini Bogdanovci.

Prema riječima načelnika općine Marka Baruna ova se mjera u općini provodi drugu godinu za redom, a za cilj ima nagraditi one učenike koji su uložili iznimno veliki trud u učenje.

- Uz samu prijavnicu potrebno je priložiti dokaz da je učenik stanovnik Općine Bogdanovci i dokaz da je u akademskoj 2021./2022. godini ostvario odličan rezultat odnosno s prosjekom 5,0. Poziv vrijedi do 14. srpnja s time da će se 15. srpnja objaviti popis nagrađenih učenika. Ovo je druga godina za redom kako Općina provodi ovu mjeru i prema onome što trenutno vidimo naši učenici su učenici sa sve boljim ocjenama. Prigodna novčana naknada za srednjoškolce iznosi 500 kuna dok za osnovnoškolce 300 kuna - pojasnio je Barun. 

Sve dodatne informacije o provedbi javnoga poziva mogu se dobiti pozivom na broj 032/576-903 ili osobnim dolaskom u zgradu općinske uprave.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:39)
HALMED: U dva slučaja povezanost cjepiva i smrti

Agencija za lijekove i medicinske proizvode objavila je izvješće o prijavama sumnji na nuspojave lijekova u 2021. godini u kojem ističe da većina prijavljenih nuspojava nisu bile ozbiljne, dok je u dva slučaja utvrđena povezanost cjepiva protiv covida i smrti.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:30)
Od subote, 2. srpnja prijevoz na vukovarsku Malu adu

Obavještavaju se građani i svi izletnici, ljubitelji vukovarske Male ade, da počevši od subote 2. srpnja 2022. godine kreće prijevoz na vukovarsku Malu adu – izvijestili su iz Grada Vukovara.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:49)
Održana 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije održana je 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:36)
Od 1. srpnja u Vukovaru jeftinija autobusna karta

Iz Gradske uprave Grada Vukovara izvijestili su građane, korisnike javnog gradskog prijevoza, kako od 01. srpnja 2022. godine komunalni linijski prijevoz putnika na području grada Vukovara, na temelju Ugovora o koncesiji, obavlja Čazmatrans Vukovar d.o.o. po cijeni karte u jednom smjeru od 5,00 kuna.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:27)
Završena obnova sopotskih kućica

Nakon nešto više od godinu dana radova, u Arheološkom parku Sopot završena je obnova sopotskih kućica. Iz Gradskog muzeja Vinkovci najavljuju kako je to prvi veliki i važan korak ka razvoju ovog lokaliteta koji će biti prava kulturno-arheološka i turistička atrakcija najstarijeg europskog grada.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:03)
Modna revija "Vinkovci fashion night" u Vinkovcima

Udruženje manekena „Loreena” Vinkovci organizira modnu reviju koju će održati u srijedu u 21 sati u Vinkovcima u pješačkoj zoni.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 13:45)

HND ustanovio nagradu "Siniša Glavašević“

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV/Valerija Lozančić

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ustanovilo je nagrade za lokalno novinarstvo koje će nositi imena dvojice legendarnih hrvatskih novinara - Siniše Glavaševića i Anđelka Ercega, a bit će dodijeljene u rujnu ove godine u Vinkovcima, priopćeno je iz HND-a, a prenosi Hina.

Najbolji novinarski radovi koji se bave temama iznimno važnima za lokalnu zajednicu nagrađivat će se u kategorijama tisak i internet nagradom "Anđelko Erceg“, a u kategorijama radio i televizija nagradom "Siniša Glavašević“.
-Time želimo odati priznanje Anđelku Ercegu i Siniši Glavaševiću na svemu što su dali za novinarsku profesiju, ali i kolegama u manjim sredinama da, prateći teme važne za lokalnu zajednicu, rade važan, odgovoran i težak posao - poručio je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a.

Branko Mijić, potpredsjednik HND-a, rekao je kako se lokalno novinarstvo s pravom može smatrati temeljem novinarstva.
-Tu počinje i završava posao svakog novinara koji želi biti svjedok vremena. Siniša Glavašević i Anđelko Erceg najbolji su primjeri kako se za novinarstvo živi i umire - izjavio je Mijić u povodu ustanovljenja novih nagrada dodajući da je Glavašević pokazao kako lokalni novinar u jednom danu postaje globalni jer je njegovo izvještavanje iz ratom razorenog Vukovara bila jedina relevantna informacija i veza sa svijetom.

Podsjetio je i kako se Anđelko Erceg kao ugledni novinar i urednik u mainstream-medijima u Zagrebu, Splitu i Rijeci vratio u Makarsku i tamo pokrenuo Makarsku kroniku, koja je godinama raskrinkavala mračne poslove lokalnih moćnika dobivši među kolegama titulu "najveće male novine u Hrvatskoj“.

Siniša Glavašević (1960.-1991., pisac i novinar, za vrijeme Domovinskog rata bio je urednik Hrvatskoga radija Vukovar i ratni izvjestitelj. Bio je jedan od simbola ratnog Vukovara. Posljednje izvješće Glavašević je poslao iz vukovarske bolnice navečer 18. studenoga 1991.. Nakon pada grada odveden je 19. studenoga  iz bolnice i od tada mu se izgubio trag. Naknadno je utvrđeno da je ubijen i pokopan u masovnoj grobnici na Ovčari 20. studenoga 1991. godine.

Anđelko Erceg (1957.-2008.) iskustvo je stjecao pišući za Slobodnu Dalmaciju, Novi list i Tjednik. Bio je urednik priloga „Magazin“ u Jutarnjem listu, a jedno je vrijeme radio i kao zamjenik glavnog urednika tog dnevnog lista. Erceg se 2002. vraća u rodnu Makarsku, gdje pokreće tjednik Makarska kronika, čiji je bio vlasnik i urednik.  Umro je 2008. godine.

 

Pročitano 69 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija