Ispiši ovu stranicu

Konstituirano Vijeće za prevenciju

Osijek Osijek Foto: HRV/Matea Karlović

U Osijeku je održana konstituirajuća sjednica gradskog Vijeća za prevenciju.

Istaknuto je kako je Osijek siguran grad što će se nastojati i zadržati jer je to posebice važno za normalno funkcioniranje gospodarstva i nove investicije.
- Bez primjerene razine sigurnosti teško se mogu odvijati gospodarske, društvene i druge aktivnosti. Kada je u pitanju gospodarstvo, kapital je najplašljiviji i čim postoji neka nestabilna ili nesigurna situacija, novac prvi bježi, odnosno ne dolaze nove investicije. Stoga želimo Osijek zadržati sigurnim gradom, poručio je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

Dodao je kako je gradska vlast u prvih godinu dana mandata, poduzela određene korake, povećan je broj komunalnih i prometnih redara, a zbog povećanja opće sigurnosti, posebice u prometu, planira se značajno povećanje broja nadzornih kamera na javnim površinama u Osijeku.
-Temeljem sporazuma s osječko-baranjskom Policijskom upravom  planiramo omogućiti korištenje svih kamera policiji u realnom vremenu. Zadaća je gradskog Vijeća za prevenciju omogućiti suradnju svih nadležnih službi, ali i ostvariti komunikaciju s građanima, putem adrese elektroničke pošte, koja će uskoro biti otvorena, da bi i oni mogli predlagati kako da Osijek bude još sigurniji grad, dodao je Vulin.

Načelnik osječko-baranjske PU Ladislav Bece rekao je da će se konstituiranjem gradskog Vijeća za prevenciju dobiti alat, kojim će se unaprijediti dosadašnja iznimno dobra suradnja s Gradskom upravom, i podići javnu sigurnost na višu razinu. Ističe kako i strani ulagači koji u Osijeku planiraju investicije, imaju upite prema policiji o sigurnosti u gradu te kako ih izvješćuju da je Osijek jedan od najsigurnijih gradova u Hrvatskoj.
-U prvih pet mjeseci ove godine nemamo niti jedno teško ubojstvo, imali smo osam razbojništava, od kojih smo šest već riješili, ali u posljednje vrijeme problem su računalne prijevare, i tu ćemo poduzimati aktivnosti kroz Vijeće za prevenciju, dodao je Bece.

U radu Vijeća sudjeluju predstavnici osječke Gradske uprave, Gradskog vijeća, Policijske uprave i osječkog Centra za socijalnu skrb.

 

Pročitano 387 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić