Ispiši ovu stranicu

Besplatno ljetovanje za vukovarske osnovnoškolce

Predstavljanje besplatnog ljetovanja vukovarskih osnovnoškolaca Predstavljanje besplatnog ljetovanja vukovarskih osnovnoškolaca Foto: Sandra Grgić

S namjerom da potakne izvrsnost te nagradi odlične i osobito marljive učenike, Grad Vukovar i ove godine organizira besplatna ljetovanja za vukovarske osnovnoškolce.

Na besplatno ljetovanje, na četiri lokacije, ići će 187 vukovarskih osnovnoškolaca u pratnji 19 voditelja.

Prvih 28 učenika, oni koji su bili najuspješniji tijekom protekle školske godine, 25. lipnja ide na krstarenje Jadranom dok njih 18 kreće 27. lipnja na Korčulu.

Na temu besplatnog ljetovanja vukovarskih osnovnoškolaca gradonačelnik grada Vukovara sa suradnicima održao je konferenciju za medije na kojoj je istaknuo kako se projekt besplatnog ljetovanja u Gradu Vukovaru provodi već dugi niz godina.

- Ove godine u organizaciji Grada Vukovara i naših partnera 187 vukovarske djece ide put Jadrana. U prvoj grupi, koja ide na krstarenje Jadranom, riječ je o nadarenim učenicima koji su sudjelovali i predstavljali svoje škole i Grad Vukovar na razno raznim natjecanjima. Oni odlaze na zasluženi i nagradni odmor. Želim se zahvaliti svim partnerima koji uz Grad Vukovar sudjeluju u ovom projektu, a riječ je o Turističkoj agenciji Katarina Line iz Opatije, Gradu Korčula, Lječilištu Veli Lošinj i Primorsko-goranskoj županiji te Općini Dugopolje. Djeci želim lijep provod, nezaboravne praznike, sretan odlazak, ali i povratak u grad Vukovar s lijepim uspomenama – rekao je Penava.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš naglasio je kako je besplatno ljetovanje vid nagrade za najuspješnije učenike grada Vukovara.

- Mi smo od svake škole zatražili da predlože učenike koji su se istaknuli ponašanjem i uspjehom u protekloj akademskoj godini. Učenicima su u sklopu ljetovanja osigurani puni pansioni, ulaznice za nacionalne parkove i drugo – rekao je Paloš te pojasnio kako prva grupa od 28 ide na krstarenje Jadranom od 25. lipnja do 02. srpnja, na Korčulu se ide od 27. lipnja do 4. srpnja.

- Nakon prve dvije grupe slijedi ljetovanje u Lječilištu Veli Lošinj, za dvije grupe po 47 učenika, i to od 9. srpnja do 16. srpnja i od 16. srpnja do 23. srpnja te na koncu u kolovozu, zahvaljujući Općini Dugopolje organizirano je ljetovanje na Čiovu za 47 učenika u terminu od 02. do 08. kolovoza – zaključio je Paloš.

Pročitano 477 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI