Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Objavljen javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila

Objavljen javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila Foto: Ž. Kunji

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila vrijedne108,3 milijuna kuna.

Za građane i tvrtke namijenjena su103,3 milijuna kuna dok je pet milijuna kuna rezervirano za pravne osobe iz javnog sektora. Jedinice regionalne i lokalne samouprave, odnosno tvrtke i ustanove iz javnog sektora mogu se prijaviti od danas od devet sati direktno Fondu, a građani i privatne tvrtke od 27. lipnja od osam sati, putem ovlaštenih prodajnih mjesta, priopćio je Fond. Na poziv Fonda, u ovogodišnji program sufinanciranja prijavilo se 45 zastupnika vozila s 81 markom i čak 539 modela vozila za koja je moguće ostvariti najviše 40 posto opravdanih troškova nabavke vozila.

Iznosi poticaja po vozilu ostaju isti, od 20 do 70 tisuća kuna, ovisno o kategoriji vozila i vrsti pogona.

Provedba dodjele bespovratnih sredstava bit će provedena po proceduri uvedenoj lani kada je model “najbrži prst” zamijenjen sustavom kojim se građani i pravne osobe više ne prijavljuju neposredno, već putem ovlaštenih trgovaca motornih vozila.

U slučaju uspješne rezervacije poticaja kupac je dužan uplatiti minimalni predujam od 7% traženih sredstava Fonda. Rok isporuke i korištenja poticaja je devet mjeseci od odobrenja sufinanciranja.

Poticaj od 70.000 kuna i ove godine može se dobiti za električne automobile, poticaj od 40.000 kuna za plug-in hibride, a poticaj od 20.000 kuna za za električna vozila L1-L7 kategorije odnosno mopede, motocikle i lake četverocikle.

Pročitano 361 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI