Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Mali Vukovarci pobjednici turnira "Zajedno protiv vršnjačkog nasilja"

Ilustracija Ilustracija FOTO: Hrvatski radio Vukovar/Klaudija Boras

„Zajedno protiv vršnjačkog nasilja“ naziv je 8. nogometnog turnira limača održanog danas, 19. lipnja u organizaciji HNK „Fruškogorac“ iz Iloka, Škole nogometa „Tomislav Bošnjak“ Ilok i Postaje granične policije Ilok. Cilj ovog turnira je podizanje svijesti o problemu vršnjačkog nasilja te ujedno i promicanja važnosti bavljenja sportom kao zdrave alternative problematičnom ponašanju.

U tradicionalnoj manifestaciji uključeni su policijski službenici Postaje granične policije Ilok, koji održavaju radionice o vršnjačkom nasilju u iločkim osnovnim školama. Gledateljima su na turniru dijelili materijale s tematikom prevencije nasilja kako bi se podignula svijest o važnostima prevencije.

Turnir je otvorio policijski službenik kontakt policije Ivan Šijak koji je istaknuo kako nasilje nije rješenje.
- Trebate poštivati jedni druge iako ste različiti. Život bez nasilja bolja je budućnost, kako za naše najmlađe tako i za nas starije. Složit ćemo se svi da je obitelj osnova odgoja djece pa budimo svi zajedno jedna velika obitelj sporta, obitelj života bez nasilja – rekao je Šijak.

Kroz cjelodnevno druženje i sportsko natjecanje poslana je poruka kako se nasilje u bilo kojem obliku ne smije tolerirati, izvijestila je PU vukovarsko – srijemska. Pobjedu je odnijela ekipa HNK Vukovar 1991 1., drugo mjesto pripalo je drugoj ekipi istog kluba, a treće mjesto zauzeli su nogometaši ŠNK Lovas. Najboljim ekipama uručeni su pehalji i medalje.

Pročitano 508 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI