Ispiši ovu stranicu

Održan 5. Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos – Trčim i pomažem

Učenici prvog i drugog razreda na startu Učenici prvog i drugog razreda na startu Foto: Valerija Lozančić

Lions klub Vukovar organizirao je u Park-šumi Adica tradicionalnu sportsko-rekreativno-humanitarnu manifestaciju 5. Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos – Trčim i pomažem.

-Ovo je tradicionalna utrka osoba svih dobnih skupina i uzrasta te svih psihofizičkih sposobnosti i stoga je prilagođena uzrastu natjecatelja. Za sve sudionike osigurani su napitci i pekarski proizvodi, a za najuspješnije natjecatelje osigurana su odličja – rekao je Željko Đekić iz Lions kluba Vukovar dodajući kako manifestacija ima i humanitarni karakter.

- Svi koji žele mogu osobno donacijom za majicu u iznosu od 35 kuna pomoći starim i nemoćnim osobama u gradu Vukovaru unutar projekta Halo pomoć ili uplatom na IBAN LC Vukovar HR3624020061101070145, a majice će im biti dostavljene, pojašnjava Đekić.

Pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić tom je prigodom naglasio kako potporu događanjima u kojima sudjeluju građani Vukovara uvijek daje i Grad.
- Posebice dajemo potporu ovakvim sportskim događanjima u koje su uključeni naši najmlađi sugrađani kako bi od malih nogu učili o važnosti zdravog života i kvalitetnije živjeli. Akcija ima i humanitarn karakter pa je time još važnija, poručio je pročelnik Dimić.

Za sigurnost natjecanja pobrinuli su se MUP, dežurna liječnička ekipa s vozilom, pripadnici HGSS-a, volonteri vukovarskog veleučilišta, volonteri Crvenog križa te u stručnom dijelu AK Maraton iz Vukovara i osječka udruga Zdravo trčanje.

 

Pročitano 526 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić