NAJNOVIJE
U Andrijaševcima pronađena mrtva ženska osoba

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je u 15,35 sati telefonsku dojavu da je u području Andrijaševaca pronađena mrtva ženska osoba.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 19:19)
Plesom quadrille završili obrazovanje u srednjim školama

Maturanti Osječko-baranjske županije, njih 2.410, plesali su poznati francuski dvorski ples quadrillu te se na taj način oprostili od srednjoškolskih klupa.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:36)
Razvrstavanje otpada od malih nogu

Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će biti podijeljeni vrtićima i školama te postavljeni uz dječja igrališta u gradu.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:27)
EU tuži gradonačelnika Nove Gradiške

Ured europskog javnog tužitelja podigao je optužnicu protiv deset hrvatskih optuženika, među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:21)
U Hrvatskoj nestalo devetero djece

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je obilježavanje Međunarodnoga dana nestale djece. Sudionici su se okupili na promenadi u Osijeku kako bi skrenuo pozornost na važnost pravodobnoga reagiranja pri nestanku djeteta, a svake godine na području Europske Unije nestane oko 300.000 djece.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:19)
Na području VSŽ 1478 maturanata

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 15 srednjih škola i 95 završnih razreda imamo 1478 maturanata.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:39)
Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:46)

Održan 5. Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos – Trčim i pomažem

Učenici prvog i drugog razreda na startu Učenici prvog i drugog razreda na startu Foto: Valerija Lozančić

Lions klub Vukovar organizirao je u Park-šumi Adica tradicionalnu sportsko-rekreativno-humanitarnu manifestaciju 5. Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos – Trčim i pomažem.

-Ovo je tradicionalna utrka osoba svih dobnih skupina i uzrasta te svih psihofizičkih sposobnosti i stoga je prilagođena uzrastu natjecatelja. Za sve sudionike osigurani su napitci i pekarski proizvodi, a za najuspješnije natjecatelje osigurana su odličja – rekao je Željko Đekić iz Lions kluba Vukovar dodajući kako manifestacija ima i humanitarni karakter.

- Svi koji žele mogu osobno donacijom za majicu u iznosu od 35 kuna pomoći starim i nemoćnim osobama u gradu Vukovaru unutar projekta Halo pomoć ili uplatom na IBAN LC Vukovar HR3624020061101070145, a majice će im biti dostavljene, pojašnjava Đekić.

Pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić tom je prigodom naglasio kako potporu događanjima u kojima sudjeluju građani Vukovara uvijek daje i Grad.
- Posebice dajemo potporu ovakvim sportskim događanjima u koje su uključeni naši najmlađi sugrađani kako bi od malih nogu učili o važnosti zdravog života i kvalitetnije živjeli. Akcija ima i humanitarn karakter pa je time još važnija, poručio je pročelnik Dimić.

Za sigurnost natjecanja pobrinuli su se MUP, dežurna liječnička ekipa s vozilom, pripadnici HGSS-a, volonteri vukovarskog veleučilišta, volonteri Crvenog križa te u stručnom dijelu AK Maraton iz Vukovara i osječka udruga Zdravo trčanje.

 

Pročitano 159 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija