Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Vukovar: Županijski HDZ odao počast dr. Franji Tuđmanu

Vukovar: Županijski HDZ odao počast dr. Franji Tuđmanu Foto: J. Vrdoljak

Izaslanstvo vukovarsko - srijemskog HDZ-a je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odalo počast prvom predsjedniku Republike Hrvatske i stranke dr. Franji Tuđmanu ispred njegove biste na Trgu Repubike Hrvatske u središtu Vukovara u povodu 100. obljetnice njegova rođenja.

- Veliki odaziv građana Vukovara pokazuje neraskidivu vezu dr. Franje Tuđmana i Vukovara, jer ne samo da je pod njegovim vodstvom, zajedno s hrvatskim narodom stvorena slobodna, samostalna i neovisna Republika Hrvatska, nego je zahvaljujući njegovoj mudroj državničkoj politici, 1998. godine mirnom reintegracijom Vukovar vraćen u ustavno pravni poredak bez ijedne ljudske žrtve. Upravo iz tog razloga će Vukovar i dr. Franjo Tuđman imati vječitu poveznicu – izjavio je predsjednik vukovarskog HDZ-a i saborski zastupnik, Nikola Mažar.

Vukovarsko- srijemski župan Damir Dekanić je podsjetio kako su mnogi Hrvati kroz povijest sanjali ali nisu uspjeli ostvariti san o neovisnoj, samostalnoj Republici Hrvatskoj, što je uspjelo dr. Franji Tuđmanu.

- Vječna mu hvala na tome. Sve ono što je učinio mora biti trajno utemeljeno u osnovnim načelima opstojnosti Republike Hrvatske. Ono što je ostavio iza sebe je svake godine sve vidljivije, a kako to biva s velikim osobama u povijesti nekog naroda, s odmakom vremena njihovo djelo postaje svjetlije i jasnije – rekao je župan Dekanić.

Izaslanstvo je položilo vijenac i upalilo svijeću i na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Pročitano 513 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI