NAJNOVIJE
U Andrijaševcima pronađena mrtva ženska osoba

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je u 15,35 sati telefonsku dojavu da je u području Andrijaševaca pronađena mrtva ženska osoba.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 19:19)
Plesom quadrille završili obrazovanje u srednjim školama

Maturanti Osječko-baranjske županije, njih 2.410, plesali su poznati francuski dvorski ples quadrillu te se na taj način oprostili od srednjoškolskih klupa.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:36)
Razvrstavanje otpada od malih nogu

Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će biti podijeljeni vrtićima i školama te postavljeni uz dječja igrališta u gradu.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:27)
EU tuži gradonačelnika Nove Gradiške

Ured europskog javnog tužitelja podigao je optužnicu protiv deset hrvatskih optuženika, među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:21)
U Hrvatskoj nestalo devetero djece

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je obilježavanje Međunarodnoga dana nestale djece. Sudionici su se okupili na promenadi u Osijeku kako bi skrenuo pozornost na važnost pravodobnoga reagiranja pri nestanku djeteta, a svake godine na području Europske Unije nestane oko 300.000 djece.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:19)
Na području VSŽ 1478 maturanata

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 15 srednjih škola i 95 završnih razreda imamo 1478 maturanata.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:39)
Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:46)

Vukovar: Županijski HDZ odao počast dr. Franji Tuđmanu

Vukovar: Županijski HDZ odao počast dr. Franji Tuđmanu Foto: J. Vrdoljak

Izaslanstvo vukovarsko - srijemskog HDZ-a je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odalo počast prvom predsjedniku Republike Hrvatske i stranke dr. Franji Tuđmanu ispred njegove biste na Trgu Repubike Hrvatske u središtu Vukovara u povodu 100. obljetnice njegova rođenja.

- Veliki odaziv građana Vukovara pokazuje neraskidivu vezu dr. Franje Tuđmana i Vukovara, jer ne samo da je pod njegovim vodstvom, zajedno s hrvatskim narodom stvorena slobodna, samostalna i neovisna Republika Hrvatska, nego je zahvaljujući njegovoj mudroj državničkoj politici, 1998. godine mirnom reintegracijom Vukovar vraćen u ustavno pravni poredak bez ijedne ljudske žrtve. Upravo iz tog razloga će Vukovar i dr. Franjo Tuđman imati vječitu poveznicu – izjavio je predsjednik vukovarskog HDZ-a i saborski zastupnik, Nikola Mažar.

Vukovarsko- srijemski župan Damir Dekanić je podsjetio kako su mnogi Hrvati kroz povijest sanjali ali nisu uspjeli ostvariti san o neovisnoj, samostalnoj Republici Hrvatskoj, što je uspjelo dr. Franji Tuđmanu.

- Vječna mu hvala na tome. Sve ono što je učinio mora biti trajno utemeljeno u osnovnim načelima opstojnosti Republike Hrvatske. Ono što je ostavio iza sebe je svake godine sve vidljivije, a kako to biva s velikim osobama u povijesti nekog naroda, s odmakom vremena njihovo djelo postaje svjetlije i jasnije – rekao je župan Dekanić.

Izaslanstvo je položilo vijenac i upalilo svijeću i na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Pročitano 99 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija