NAJNOVIJE
U Andrijaševcima pronađena mrtva ženska osoba

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je u 15,35 sati telefonsku dojavu da je u području Andrijaševaca pronađena mrtva ženska osoba.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 19:19)
Plesom quadrille završili obrazovanje u srednjim školama

Maturanti Osječko-baranjske županije, njih 2.410, plesali su poznati francuski dvorski ples quadrillu te se na taj način oprostili od srednjoškolskih klupa.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:36)
Razvrstavanje otpada od malih nogu

Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će biti podijeljeni vrtićima i školama te postavljeni uz dječja igrališta u gradu.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:27)
EU tuži gradonačelnika Nove Gradiške

Ured europskog javnog tužitelja podigao je optužnicu protiv deset hrvatskih optuženika, među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:21)
U Hrvatskoj nestalo devetero djece

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je obilježavanje Međunarodnoga dana nestale djece. Sudionici su se okupili na promenadi u Osijeku kako bi skrenuo pozornost na važnost pravodobnoga reagiranja pri nestanku djeteta, a svake godine na području Europske Unije nestane oko 300.000 djece.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:19)
Na području VSŽ 1478 maturanata

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 15 srednjih škola i 95 završnih razreda imamo 1478 maturanata.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:39)
Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:46)

Vrtićima spremnici za otpad u obliku životinja

Vrtićima spremnici za otpad u obliku životinja Foto: J. Vrdoljak

Grad Vukovar uspješno je povukao sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) za nabavu spremnika za razvrstavanje otpada, kontejnera za staru odjeću i tekstil, kompostera te polupodzemnih spremnika za biootpad koji će biti postavljeni u Gradu.

Projekt nabave komunalne opreme vrijednosti je 695.750,00 kuna s PDV-om od čega je Fond sufinancirao 80% troškova (556.600,00 kuna).

Među nabavljenom opremom nalaze se i spremnici za razdvajanje otpada namijenjeni vrtićima i školama.

Posebne spremnike u obliku životinja: žabe, mede i delfina Dječjim vrtićima Vukovar I i II u Borovu naselju uručio je gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima. Namjera je da najmlađi Vukovarci na zanimljiv način nauče više o važnosti odvojenog

prikupljanja otpada te očuvanju prirode i okoliša.

Tom je prigodom gradonačelnik Penava naglasio kako je Grad Vukovar povlačenjem sredstava Fonda za zaštitu i energetsku učinkovitost poboljšao komunalnu opremu i infrastrukturu samoga grada, a dodatna vrijednost je da djeca vrtića na ovaj način poboljšavaju svoju ekološku svijest.

- Drago nam je da na ovaj način djeca od najranijih dana mogu razvijati svijest o očuvanju okoliša i razdvajanju otpada te voditi brigu o svome gradu. Vjerujem da ćemo kao i do sada, nastaviti provoditi ovako lijepe projekte na dobrobit cijele zajednice – izjavio je Penava.

Grad Vukovar prijavio je novi projekt Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Po riječima zamjenika gradonačelnika Filipa Sušca riječ je o prijavi projekta za nabavu 45 polupodzemnih kontejnera od čega je 30 planirano za biootpad, a ostatak za otpad koji se reciklira.

- Vrijednost projekta je milijun kuna i vjerujemo kako ćemo ga uspješno realizirati, a Vukovar ćemo nastaviti činiti uređenim gradom visoke komunalne infrastrukture – rekao je Sušac.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I, Mirjana kulić je podsjetila kako je Dječji vrtić Vukovar I, područni objekt Leptirić, prošle godine proglašen za najbolji vrtić u Republici Hrvatskoj upravo s toga jer rade na održivom razvoju. Također se zahvalila Gradu Vukovaru na kontinuiranoj skrbi za vukovarske vrtiće.

- Ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost, a Grad Vukovar kao naš osnivač prepoznaje važnost svih naših aktivnosti i pruža nam nesebičnu pomoć. Posude za otpad djeci će puno značiti, a ovo je dodatan korak kojim utiremo stazu prema boljoj budućnosti, zelenijem i još uređenijem gradu - zaključila je Kulić.

Pročitano 75 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija