Ispiši ovu stranicu

Učenici sudjelovali u volonterskoj akciji

Učenici sudjelovali u volonterskoj akciji Foto: Anđelka Pejić

U okviru nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira”, koja se pod sloganom „Snaga volontiranja za otpornost i održivu budućnost održava u razdoblju od 11. do 14. svibnja, volonteri PRONI centra za socijalno podučavanje organizirali su volontersku akciju u Srednjoj strukovnoj školi Marka Babića.

S učenicima škole u dvorištu su napravili uzdignute gredice u koje će saditi začinsko bilje za potrebe školske kuhinje te jednu gredicu u kojoj se planira sađenje lavande. Izradili su i komposter u kojemu će zbrinjavati bio otpad iz školske kuhinje.

Prije ove faze projekta, učenici su prošli obrazovni program u trajanju od pet mjeseci u okviru kojeg su povećali razinu svijesti o ekologiji i održivom razvoju.
-Cilj akcije je podići razinu svijesti o ekologiji, održivom razvoju te važnosti kompostiranja, kao i potaknuti učenike i nastavno osoblje na volonterske aktivnosti i razvoj volonterstva u zajednici – rekao je voditelj volonterskog kluba Goran Jelenić dodajući kako se manifestaciji Hrvatska volontira sa svojim osmišljenim akcijama s područja grada Vukovara odazvalo još 6 organizacija/ustanova.
- Na području Vukovara i okolice planira se još nekoliko volonterskih akcija u kojima, između ostalih, sudjeluju Udruge Vukovarski leptirići i Tko se boji sutra još? te Udruga žena Vukovar, Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar, OŠ Nikole Andrića kao i Koalicija za rad s psihotraumom i mir Vukovar

Dragana Samardžija iz PRONI centra, profesorica u Srednjoj školi Marka Babića predstavila je projekt „Putevima ekološke renesanse” u okviru kojega je održana ova volonterska akcija na kojoj su sudjelovali i učenici Tehničke škole Nikole Tesle.

 

 

Pročitano 433 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić