NAJNOVIJE
U Andrijaševcima pronađena mrtva ženska osoba

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je u 15,35 sati telefonsku dojavu da je u području Andrijaševaca pronađena mrtva ženska osoba.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 19:19)
Plesom quadrille završili obrazovanje u srednjim školama

Maturanti Osječko-baranjske županije, njih 2.410, plesali su poznati francuski dvorski ples quadrillu te se na taj način oprostili od srednjoškolskih klupa.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:36)
Razvrstavanje otpada od malih nogu

Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će biti podijeljeni vrtićima i školama te postavljeni uz dječja igrališta u gradu.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:27)
EU tuži gradonačelnika Nove Gradiške

Ured europskog javnog tužitelja podigao je optužnicu protiv deset hrvatskih optuženika, među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:21)
U Hrvatskoj nestalo devetero djece

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je obilježavanje Međunarodnoga dana nestale djece. Sudionici su se okupili na promenadi u Osijeku kako bi skrenuo pozornost na važnost pravodobnoga reagiranja pri nestanku djeteta, a svake godine na području Europske Unije nestane oko 300.000 djece.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:19)
Na području VSŽ 1478 maturanata

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 15 srednjih škola i 95 završnih razreda imamo 1478 maturanata.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:39)
Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:46)

Urološki dani u Osijeku

Ilustracija Ilustracija FOTO: ARHIVA HRV

Svečanim programom 12. svibnja otvoreni su 14. osječki urološki dani sa 6. sekcijom medicinskih sestara i tehničara urologije.

Organizatori simpozija su Zavod za urologiju KBC-a Osijek, Referentni centar Ministarstva zdravstva za urolitijazu, Medicinski fakultet Osijek, Hrvatski liječnički zbor – podružnica Osijek, Hrvatskog urološko društvo, Hrvatsko androloško društvo, Hrvatskog društva za urološku onkologiju, Referentnog centra Ministarstva zdravstva za urološku onkologiju i Udruge Pro Futuro Osijek, a sve u sklopu EU projekta „Centar za edukacije, rano otkrivanje i prevenciju bolesti novotvorina Osječko – baranjske županije.

Cilj simpozija je prevencija i rano otkrivanje malignih bolesti , a trodnevni simpozijokuplja stručnjake specijaliste urologije iz cijele Hrvatske s gostima predavačima iz Njemačke, Austrije, Srbije i Slovenije. Glavne teme su transplantacija, andrologija, robotika, edoskopija, urolitijaza i dr. Važno je napomenuti kako je Osijek referentni centar za urolitijazu u koji na edukaciju dolaze liječnici iz drugih centara.

Pročitano 87 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija